Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
FIA

FIA-president komt met statement na felle kritiek op eerdere uitspraken

FIA-president Mohammed Ben Sulayem heeft op Twitter een statement uitgebracht over de rol van de Formule 1 in strijd vóór diversiteit en inclusiviteit. Het statement komt vlak na eerdere uitspraken die niet in goede aarde waren gevallen en die deels haaks lijken te staan op zijn nieuwe statement.

Mohammed Ben Sulayem
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © FIA

Eerder deze week publiceerde Grandprix247 een interview met FIA-president Mohammed Ben Sulayem, waarin bepaalde passage bij veel lezers in het verkeerde keelgat schoten. Hij had het over coureurs als Alain Prost en Niki Lauda die enkel om het racen gaven, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Lewis Hamilton en Sebastian Vettel: "Vettel rijdt op een regenboogfiets, Lewis maakt zich hard voor mensenrechten en Lando Norris kaart mentale problemen aan."

"Iedereen mag denken wat hij wil, maar voor mij is het een kwestie van in hoeverre je die overtuigingen voortdurend wil opleggen aan de sport", zo werd hij geciteerd. "Ik ben wereldburger en ik ben Moslim, maar leg ik anderen mijn overtuigingen op? Nee, nooit!"

Een reactie op zijn eerdere uitspraken?

Vandaag (donderdag), zes dagen na publicatie van het bewuste artikel, publiceerde Ben Sulayem op zijn Twitter-pagina een nieuw statement, dat alles te maken lijkt te hebben met zijn eerdere uitspraken.

"Als coureur heb ik altijd geloofd dat de sport als katalysator van vooruitgang in de maatschappij kan dienen. Dat is ook waarom thema's als duurzaamheid, diversiteit en inclusiviteit sleutelprioriteiten zijn tijdens mijn ambtsperiode."

"Om diezelfde reden waardeer ik ook elke vorm van inzet van de coureurs en de kampioenen voor een betere toekomst."

Ook interessant:

Verstappen moet wederom boven zijn Red Bull uitstijgen

In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken we uitgebreid vooruit op de GP van Azerbeidzjan, maar staan Tom Coronel en co. ook stil bij alle andere gebeurtenissen in F1. Wat te denken van de contractverlenging van Sergio Perez? Beluister de nieuwe podcast hieronder.

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2022 RN365 Nieuwsdossier

11 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
RN365-podcast Direct na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt