Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
FIA

FIA reageert op harde afwijzing Andretti

De FIA heeft gereageerd op de afwijzing van Andretti Formula Racing. De mondiale autosportbond keurde zelf de aanvraag van het Amerikaanse team goed en zegt in gesprek te zijn met de Formule 1.

Michael Andretti
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was groot nieuws op woensdag: de Formule 1 wees de toetreding van Andretti Formula Racing op harde wijze af. Het management zag geen heil in het plan en denkt dat Andretti geen competitief team kan zijn in 2025 en 2026. Wel staat de deur op een kier voor 2028, als Andretti samen met motorleverancier General Motors tot de sport toe zou willen treden.

Het Amerikaanse team was logischerwijs niet blij met de afwijzing en stelde in een officieel statement dat zij het niet eens zijn met de beweegredenen van de Formule 1. In oktober 2023 werd hun aanvraag wél goedgekeurd door de FIA, wat hoop gaf voor de nabije toekomst. De Formule 1 sloeg dus hard de deur dicht.

De FIA komt nu met een kort statement. "De FIA is op de hoogte van de aankondiging van het Formula One Management (rond Andretti Formula Racing red.). We gaan de dialoog aan om de volgende stappen te bepalen."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Gedecideerd over eigen toekomst: "Wolff weet dat ook"