Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Australië 2022

FIA-wedstrijdleider verbiedt safety car-tactieken Max Verstappen

Max Verstappen mag niet langer meer de tactieken aanhouden die hij eerder dit seizoen achter de safety car hanteerde. De FIA heeft de manier waarop hij de herstart trachtte aan te zetten nu verboden.

Verstappen Perez Leclerc
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Gety Images/Red Bull Contentpool

We hebben in de eerste twee races van dit seizoen meerdere safety car-fasen gezien. Steeds probeerde Max Verstappen bij de herstart wakker te zijn door naast zijn voorganger te gaan rijden in een poging hem een goede exit onmogelijk te maken. Dat 'trucje' kan hij nu niet meer inzetten.

De FIA vaardigde vandaag (zaterdag) een document uit met gewijzigde reglementen. De passage heeft betrekking op paragraaf 55.14 uit het sportieve reglement: "Om de reële kans op crashes te voorkomen voordat de safety car terugkeert in de pits, moet vanaf het moment dat de lichten op de safety car doven een gelijkmatig tempo worden aangehouden. Plotseling accelereren of remmen of manoeuvres die anderen in gevaar kunnen brengen of kunnen hinderen bij de herstart, zijn niet toegestaan."

In de bijgevoegde afbeelding (in dat document) laat men zien dat het niet meer is toegestaan om naast je tegenstander te gaan rijden - zoals Verstappen wél deed. Je mag je in diens spiegel wel laten zien door schuin achter diegene te gaan rijden, maar op geen enkel moment mag een deel van de tweede auto zich naast de eerste auto bevinden.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Analyse Vrees Verstappen komt uit: wat betekent het vertrek van Marshall voor Red Bull?