Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Australië 2022

FIA-wedstrijdleider verbiedt safety car-tactieken Max Verstappen

Max Verstappen mag niet langer meer de tactieken aanhouden die hij eerder dit seizoen achter de safety car hanteerde. De FIA heeft de manier waarop hij de herstart trachtte aan te zetten nu verboden.

Verstappen Perez Leclerc
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Gety Images/Red Bull Contentpool

We hebben in de eerste twee races van dit seizoen meerdere safety car-fasen gezien. Steeds probeerde Max Verstappen bij de herstart wakker te zijn door naast zijn voorganger te gaan rijden in een poging hem een goede exit onmogelijk te maken. Dat 'trucje' kan hij nu niet meer inzetten.

De FIA vaardigde vandaag (zaterdag) een document uit met gewijzigde reglementen. De passage heeft betrekking op paragraaf 55.14 uit het sportieve reglement: "Om de reële kans op crashes te voorkomen voordat de safety car terugkeert in de pits, moet vanaf het moment dat de lichten op de safety car doven een gelijkmatig tempo worden aangehouden. Plotseling accelereren of remmen of manoeuvres die anderen in gevaar kunnen brengen of kunnen hinderen bij de herstart, zijn niet toegestaan."

In de bijgevoegde afbeelding (in dat document) laat men zien dat het niet meer is toegestaan om naast je tegenstander te gaan rijden - zoals Verstappen wél deed. Je mag je in diens spiegel wel laten zien door schuin achter diegene te gaan rijden, maar op geen enkel moment mag een deel van de tweede auto zich naast de eerste auto bevinden.

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

36 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x