Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Pietro Fittipaldi op dood spoor bij Haas F1

De jonge Pietro Fittipaldi hoeft niet snel op een kans te rekenen bij de Amerikaanse renstal van Haas F1. Dat liet teambaas Guenther Steiner weten in Hockenheim.

Pietro Fittipaldi Haas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas F1

Momenteel rijdt Haas F1 met Kevin Magnussen en Romain Grosjean, waarbij laatstgenoemde al twee seizoenen lang zeer wisselvallig presteert. De positie van de ervaren Fransman staat dan ook onder druk bij het team en Grosjean is allerminst zeker van een stoeltje voor 2020.

De renstal heeft de jonge Pietro Fittipaldi onder contract staan. De Amerikaanse coureur, met legendarische achternaam, hoeft echter niet snel te rekenen op veel tracktime en kansen bij Haas.

"Hij heeft nog geen superlicentie. Dat is een van de problemen voor veel jonge coureurs. Er zijn weinig talenten met een licentie en om die te behalen is vrij lastig op dit moment", legt Steiner ten overstaan van RacingNews365 uit.

"Een optie is om hem in te zetten tijdens de vrije trainingen, waarbij een coureur per training een superlicentiepunt krijgt. Hij mist nu vier punten en we bekijken wat we kunnen doen."

"Voor ons is het een lastige situatie, want we zouden het graag voor hem doen, maar in de huidige situatie waarin we ons bevinden hebben we onze twee reguliere coureurs hard nodig om zoveel tijd als mogelijk door te brengen in de auto. We moeten ons nu focussen op dit seizoen en het behalen van een hogere positie in het WK."

Met medewerking van Joe van Burik

Forbidden

Weddenschappen Haas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team