Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull-Ford

Ford bekrachtigt partnership met eerste Red Bull Ford-livery

Ford en Red Bull geven te midden van de Red Bull-onrust uiting aan de samenwerking die richting 2026 enkel zal intensiveren. Dit weekend zien we de eerste Red Bull Ford-livery.

Die Red Bull Ford-livery wordt bovendien bestuurd door een Nederlandse coureur, en nee, het is niet Max Verstappen. Emily de Heus komt in de F1 Academy in actie met een Red Bull-livery die rijkelijk voorzien is van de logo's van de Amerikaanse automobielgigant.

De move komt in een tijd waarin het onrustig is rond Red Bull Racing door het onderzoek naar vermeend grensoverschrijdend gedrag door teambaas Christian Horner en de lange nasleep daarvan. Ford was één van de partners die het meest uitgesproken was toen men opriep tot een snelle afhandeling van de kwestie.

Geruchten over een mogelijke breuk tussen de twee partijen worden met het opstellen van deze auto in de F1 Academy duidelijk de kop in gedrukt. De motorsportbaas van Ford, Mark Rushbrook, stelt zich in het persbericht ook onverminderd enthousiast op.

"Ford is toegewijd aan de missie om samen met de FIA en racepromotors meer vrouwelijk talent in de sport op te nemen, zowel op als naast de baan. Dit is een geweldige kans om daar uiting aan te geven door samen te werken met de besten in de F1 Academy."

"We hebben al partnerships in andere klassen, zoals bijvoorbeeld met Rebelle Rally, in navolging van de activiteiten van Hailie Deegan (NASCAR, red.) om vrouwen aan het front te krijgen. Ik ben enthousiast om samen met Red Bull die positieve impact achter te laten in F1."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China