Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1-coureurs eisen duidelijkheid van verwarrende FIA

Williams-coureur Alex Albon zegt dat hij en al zijn F1-collega's bezorgd zijn over de verwarrende communicatie van de FIA over nieuwe reglementen.

Vanaf dit jaar mogen F1-coureurs zonder expliciete toestemming van de FIA geen 'politieke, religieuze of persoonlijke statements' meer maken. Het is iets wat coureurs als Lewis Hamilton en Sebastian Vettel de afgelopen jaren meermaals deden, maar nu steekt de FIA daar op deze manier dus een stokje voor, zo lijkt het. Tijdens de Williams-launch werd Alexander Albon naar die ontwikkeling gevraagd en liet hij duidelijk de zorgen van hem en zijn F1-collega coureurs doorschemeren. "We hebben duidelijkheid nodig over deze situatie. Het is nogal verwarrend", zo laat hij optekenen. Eerder zette Max Verstappen ook al zijn vraagtekens bij de ontwikkeling.

Bezorgdheid

Volgens Albon draait de FIA op deze manier 180 graden, nadat men in 2020 nog campagnes als 'We Race as One' steunde. "We streden daar hard voor, maar nu lijkt het erop alsof de FIA daar van af wil stappen." "We moeten het gaan zien", vervolgt hij. "Het is duidelijk dat we een open dialoog moeten hebben over wat ze willen bereiken. We moeten onszelf natuurlijk wel tot op zekere hoogte vrij kunnen uiten", benadrukt de Williams-coureur. "Ik ben er zeker van dat we uiteindelijk duidelijkheid zullen krijgen. Veel mensen kijken naar ons en zien ons als woordvoerders voor problemen over de hele wereld. Ik vind dat het een soort verantwoordelijkheid is van ons als coureurs om mensen bewust te maken van dit soort situaties." "Als coureurs is het lastig te begrijpen wat de FIA probeert te doen. Iedereen is bezorgd. Op dit moment is er veel verwarring, dat ga ik er voor nu nog over zeggen", aldus de Brits-Thaise coureur.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden