Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden

"Formule 1-coureurs moeten niet zeuren en gewoon gas geven"

De Formule 1-coureurs stelden zich afgelopen weekend bijna in rijen op om hun beklag te doen over de hobbels van het Circuit of the Americas. Racing Team Nederland WEC-coureur Giedo van der Garde zag het met enige verontwaardiging aan.

Na alle kritiek op de oneffenheden die het COTA ontsieren - Kevin Magnussen noemde het springschansen, terwijl Sergio Perez het verschrikkelijk gevaarlijk vond - deelde Giedo van der Garde via social media een video (zie hieronder) die deed vermoeden dat hij de opmerkingen vrij overtrokken vond. In gesprek met RacingNews365 doet Van der Garde weinig moeite om die suggestie weg te nemen: "Eigenlijk vind ik dat ze zich niet zo aan moeten stellen. Op sommige circuits is het asfalt zo glad en vlak en daar liggen dan ook nog eens enorme uitloopstroken omheen. Dat is voor hen natuurlijk geweldig, maar als ze dan een keer naar een circuit gaan dat wél hobbelig is, deal with it." De voormalig Caterham Formule 1-coureur schaart zich met zijn woorden achter de uitlatingen van die spaarzame coureurs die het circuit juist door die hobbels als 'karaktervol' typeerden. "Ik werd enkele jaren geleden ELMS-kampioen en die auto klapte gewoon alle kanten op. Formule 1-coureurs hebben daar doorgaans met super geavanceerde ophangingen geen last van, maar uiteindelijk moeten ze niet zoveel zeuren en gewoon gas geven. Werk eromheen en doe je ding, je hoort Max Verstappen er bijvoorbeeld ook niet over klagen."

1191059045966372873

I wanted to say nonchalant cool about those bumps “Try Sebring” and then I saw a Champ Car race with a railroad crossing the track. No worries, @COTA . pic.twitter.com/3K0a7J27vJ — Giedo van der Garde (@GvanderGarde) November 3, 2019

Viaplay
x
LIVE Reacties na verwoestende testdag Verstappen in Bahrein