Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Verenigde Staten 2019

"Formule 1-coureurs moeten niet zeuren en gewoon gas geven"

De Formule 1-coureurs stelden zich afgelopen weekend bijna in rijen op om hun beklag te doen over de hobbels van het Circuit of the Americas. Racing Team Nederland WEC-coureur Giedo van der Garde zag het met enige verontwaardiging aan.

Start GP VS
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Na alle kritiek op de oneffenheden die het COTA ontsieren - Kevin Magnussen noemde het springschansen, terwijl Sergio Perez het verschrikkelijk gevaarlijk vond - deelde Giedo van der Garde via social media een video (zie hieronder) die deed vermoeden dat hij de opmerkingen vrij overtrokken vond.

In gesprek met RacingNews365 doet Van der Garde weinig moeite om die suggestie weg te nemen: "Eigenlijk vind ik dat ze zich niet zo aan moeten stellen. Op sommige circuits is het asfalt zo glad en vlak en daar liggen dan ook nog eens enorme uitloopstroken omheen. Dat is voor hen natuurlijk geweldig, maar als ze dan een keer naar een circuit gaan dat wél hobbelig is, deal with it."

De voormalig Caterham Formule 1-coureur schaart zich met zijn woorden achter de uitlatingen van die spaarzame coureurs die het circuit juist door die hobbels als 'karaktervol' typeerden.

"Ik werd enkele jaren geleden ELMS-kampioen en die auto klapte gewoon alle kanten op. Formule 1-coureurs hebben daar doorgaans met super geavanceerde ophangingen geen last van, maar uiteindelijk moeten ze niet zoveel zeuren en gewoon gas geven. Werk eromheen en doe je ding, je hoort Max Verstappen er bijvoorbeeld ook niet over klagen."

Formule 1 GP Verenigde Staten 2019 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez