Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

"Formule 1-eigenaren tonen interesse in W Series"

David Coulthard, voormalig Formule 1-coureur en geestelijk vader van de W Series is verheugd met de aandacht die de nieuwe klasse krijgt. Zelfs de eigenaren van de Formule 1 houden de W Series volgens de Schot nauwlettend in de gaten.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © W Series

Afgelopen weekend werd de eerste race verreden van de klasse waarin alleen vrouwen welkom zijn. David Coulthard was er als geestelijk vader natuurlijk bij en sprak van een groot succes. Heel even had Coulthard echter gedacht dat de eerste race op een groter toneel gereden kon worden.

"Vanuit de organisatie van de Grand Prix van Australië was er de interesse om de klasse naar het continent te halen. Ik was heel enthousiast over het idee, want wat een prachtig podium zou het Australische Grand Prix-weekend ons hebben geboden", aldus Coulthard in gesprek met Reuters.

Uiteindelijk kwam het er dus niet van, wat volgens de Schot achteraf gezien maar goed is ook: "De teams staken er een stokje voor. Die achtten het toneel te groot. Als er onverhoopt iets mis was gegaan... Ach ja, het was de juiste beslissing, mijn enthousiasme was louter gebaseerd op emoties. In de DTM hebben we eveneens een prachtig podium gevonden."

Dat de W Series in Australië niet samenging met de Formule 1, betekent niet dat dat helemaal nooit gaat gebeuren: "We hebben gesprekken gevoerd met de eigenaren van de Formule 1, met de mannen van Liberty Media, en ze willen zien hoe de klasse zich ontwikkelt."

Breaking Zo werkt een crashtest in de Formule 1