Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1 introduceert vijf nieuwe spectaculaire graphics

De Formule 1 zal nog eens vijf nieuwe graphics introduceren voor het overbrengen van belangrijke informatie tijdens een Grand Prix. Alle nieuwe graphics worden nog dit seizoen geïntroduceerd.

De F1 gaat nog vijf nieuwe informatie graphics toevoegen dit seizoen. Tijdens een gesprek met vertegenwoordigers van de NHL (National Hockey League), NFL (National Football League), en F1 over Amazon's AWS Insights voor sportverslaggeving, sprak F1's Director of Data Systems Rob Smedley over de introductie van nieuwe analytische graphics die gepland zijn. RacingNews365 kan onthullen dat er plannen zijn om deze nieuwe graphics binnen enkele weken uit te rollen. Smedley sprak over het succes van de nieuwe remprestatiegrafiek, maar ook over de komende ontwikkelingen: "De andere graphics die dit jaar komen hebben betrekking op de ontwikkeling van de auto, data van de auto en racestrategie. Allen belangrijke pijlers die we willen belichten."

Wat worden de vijf nieuwe graphics?

" Car Exploitation is de volgende die we in slechts een paar weken, of een paar Grands Prix, op ieders scherm gaan brengen," vertelde Smedley aan een kleine selecte groep media, waaronder RacingNews365 . "En dat gaat ons vertellen hoe elke coureur zijn auto echt tot het uiterste drijft. Dit ongeacht de rondetijden van de coureurs. We analyseren dit door de data die wij beschikbaarhebben, de algoritmes en de modellen die we kunnen bouwen met AWS. Zo komen we achter de werkelijke rondetijden, die ons een deel van het verhaal vertellen, maar niet het gehele verhaal, omdat je niet weet hoe elke coureur de auto uitbuit. De volgende grafiek zal ons dat wel kunnen vertellen." "Een geweldige grafiek waar ik met veel plezier aan heb gewerkt is Energy Optimisation , een grafiek die de ingewikkelde Formule 1-krachtbronnen tot leven brengt. En als we kijken naar alle verschillende onderdelen, dan zit daar een echt data verhaal in." "Dan hebben we Launch Analysis , bij de start van de Grand Prix", vertelt Smedley. Daarbij gaat de Formule 1 iets nieuws toepassen: "We gebruiken computer vision, iets dat we voor het eerst sinds onze samenwerking doen. Deze analyseert de lijnen die de coureurs rijden en moves die ze maken." "We introduceren Pit-lane performance. Hoe presteert een coureur in de pitstraat? Eén ding dat we als Formule 1-fans allemaal weten is dat het twee seconden duurt om vier wielen en banden van een Formule 1-auto te verwisselen met de pitcrew, maar wat doet de coureur in de pitstraat? We willen deze data-analyses gebruiken om dat te kunnen ontrafelen." "Tot slot de Undercut Threat , ook wijzend op de strategie. In 2019 brachten we Pit Battle Forecast uit waarin we gingen kijken naar dit echt complexe virtuele pitstop-scenario waarbij de ene auto naar de pits gaat en de andere auto doorrijdt. In de Formule 1 kennen we de undercut, maar die is niet bij iedereen even bekend. Met deze graphic maken we deze voor iedereen inzichtelijk en toegankelijk en maken we het voor de fans begrijpelijk."

Viaplay
x
Max Marko: "Er zal nooit meer een Verstappen komen"