Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

'Formule 1-seizoen 2020 met 22 races op de kalender'

De kans is groot dat er volgend seizoen 22 races op de Formule 1-kalender zullen staan. Als het Formule 1-management wil dat dit plan werkelijkheid wordt, dan moeten alle tien teams daar wel unaniem mee akkoord gaan.

Persco teambazen hongarije
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © FIA

Nu de Spaanse Grand Prix hoogstwaarschijnlijk voor tenminste één extra jaar op de Formule 1-kalender blijft, bestaat er een grote kans dat de racekalender voor het seizoen 2020 uit 22 races zal bestaan. Omdat er volgens de Concorde Agreement, waarin alle afspraken tussen de Formule 1-bazen en de teams staan, slechts maximaal 21 races per seizoen plaats mogen vinden, moeten de teams unaniem instemmen met het plan om de racekalender met één race uit te breiden.

De teams staan niet onwelwillend tegenover het voorstel van Liberty Media, maar er is wel onenigheid over het aantal motoren dat er tijdens het 2020-seizoen gebruikt mag worden. Christian Horner en Cyril Abiteboul zitten op één lijn en zien graag een toegestaan aantal van vier motoren, terwijl Toto Wolff en Mattia Binotto daar vanwege het kostenplaatje op tegen zijn. Omdat er geen unanimiteit tussen de teams bestaat over het aantal motoren, lijkt het erop dat het aantal toegestane motoren in 2020 net als in het huidige seizoen drie zal zijn.

Voorspelgame spanje versie RD

Wie wint de GP van Hongarije 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verstappen flirt met IMSA "Paar keer over gesproken"