Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Wintertest Formule 1

Formule 1-teams met honger de middag in, Red Bull en Ferrari nek-aan-nek

De Formule 1-teams zijn nu de lunchpauze is komen te vervallen aan een behoorlijke testmarathon bezig van ruim zeven uur. Daarbij gaan Red Bull en Ferrari redelijk gelijk op.

Perez Bahrain test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De vrijdagochtend in Bahrein, dat wil zeggen na de nieuwe problemen met een putdeksel, staat voor het grootste deel in het teken van racesimulaties. Dat bood een mooie kans om Sergio Perez en Carlos Sainz met elkaar te vergelijken tijdens een long run op medium banden, waarbij de Ferrari-Spanjaard zijn run een uurtje eerder reed.

Kijken we naar de tijden, dan zien we dat Perez gemiddeld genomen een fractie sneller is. We hebben het dan over één tot twee tienden gemiddeld per ronde. Datzelfde verschil zien we ook terug in de lijst met snelste tijden, maar dan in het voordeel van Sainz. De twee teams lijken elkaar op dit moment dus nauwelijks te ontlopen.

Mercedes was het eerste team dat op het allerzachtste rubber (C5) naar buiten ging, maar in zijn eerste de beste vliegende ronde verremde Lewis Hamilton zich in bocht één, waardoor hij niet hoger staat dan hij nu staat.

Qua productiviteit staat Sainz er met 61 ronden goed voor, maar Kevin Magnussen (77) en Daniel Ricciardo (70) toppen dat lijstje. Sergio Perez kwam in de RB20 tot 43 ronden.

Hoeveel hij nog aan dat aantal kan toevoegen nu de lunchpauze komt te vervallen? Met andere woorden, wanneer komt Verstappen in actie? Dat is nog onduidelijk, maar rekening houdend met een coureurswissel die volgens Red Bull zelf een halfuur kan duren, moet je ervan uitgaan dat Perez de auto snel af zal staan. Verstappen neemt om 12:00 uur eerst nog plaats in de persconferentie.

Bekijk de tussenstand (12:00 uur) hieronder.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Ferrari-overstap Hamilton is kritiek helemaal beu: "Ze blijven shit over me uitkramen"