Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Pirelli

Formule 1-teams stemmen massaal tegen nieuwe banden

De Formule 1 houdt in 2020 vast aan de Pirelli-banden waarin 2019 reeds mee werd gereden. Nadat er in Abu Dhabi met het nieuwe rubber werd getest stemden de teams massaal tegen de invoering van de nieuwe banden.

Pirelli had met het oog op 2020 nieuwe banden voor de Formule 1 in ontwikkeling. Het ging om nieuwe rubbersamenstellingen, niet te verwarren met de banden die ontwikkeld worden voor de 18 inch velgen die we in 2021 in de Formule 1 gaan zien. Dat nieuwe rubber werd gedurende het seizoen al getest en toen werd reeds duidelijk dat niet iedereen erover te spreken was.

Besloten werd dat tijdens de gezamenlijke test in Abu Dhabi na de laatste race de nieuwe banden nogmaals getest zouden worden en dat de teams daarna middels een stemming hun oordeel erover mochten vellen. Dat oordeel is vernietigend uitgevallen. De teams hebben massaal tegen de invoering van de nieuwe banden gestemd, zo laat de FIA in een verklaring weten.

Dat betekent dat de Formule 1 vasthoudt aan de banden waarmee afgelopen seizoen reeds werd gereden. De FIA bedankt de teams en Pirelli voor het werk aan de 2020-banden en stelt dat alle geleerde lessen evengoed van waarde zijn met het oog op de ontwikkeling van de Formule 1-banden in de toekomst.

Het Formule 1-seizoen is weliswaar voorbij, wij zijn er nog niet over uitgesproken. Beluister hier de nieuwste podcast van RacingNews365, waarin autocoureurs Tim en Tom Coronel samen met F1-journalist Ruud Dimmers en gastheer Jeroen van Inkel het jaar onder de loep nemen.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Wie o wie? Marko wijst Verstappens grootste concurrent aan voor GP Australië