Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2021

'Formule 1 wintertest 2021 vanaf 2 maart op circuit van Barcelona'

Het Formule 1-seizoen 2020 zit erop, de jaarwisseling is aanstaande aan daarmee is ook de periode van lang wachten op de start van het nieuwe Formule 1-seizoen al lang en breed aangebroken. Maar wanneer start het hele circus nu eigenlijk weer op?

Door de geïmproviseerde Formule 1-kalender van 2020 eindigde het seizoen voor Formule 1-begrippen opmerkelijk laat. De Formule 1 zwaaide vaarwel nog ruim nadat Sinterklaas het land weer verliet, iets dan in het verleden zelden voorkwam. Dat maakt de winterperiode extra kort, zou je zeggen, maar toch valt dat een beetje tegen.

Hoewel de Formule 1 het nog niet officieel bevestigd heeft, lijken de wintertest van 2021 te worden gehouden van 2 tot en met 4 maart, daar waar men normaal gesproken in februari al afreist naar het Spaanse circuit van Barcelona. Ook dit jaar is het Barcelona de gastheer van de test. Wat wel anders is ten opzichte van vorig jaar is de duur ervan. In plaats van twee keer drie dagen test wordt er in totaal maar drie dagen gereden.

Dat doet men vooral om de werkdruk voor teampersoneel verder naar beneden te krijgen en dat de auto's van 2020 op 2021 nauwelijks veranderen speelt daar zeker ook in mee.

Pas op 2 maart (los van enkele shakedown) wordt er dus weer gereden in de Formule 1, maar dat betekent niet dat er in de tussentijd niks is om naar uit te kijken. in de maanden voorafgaand aan de wintertest zullen de teams één voor één hun nieuwe bolides aan het publiek presenteren. Met nieuwe gedaantes voor teams als Renault (wordt het Alpine F1 Team) en Racing Point (wordt het Aston Martin F1 Team) is er genoeg om naar uit te kijken.

Formule 1 GP Bahrein 2020 RN365 Nieuwsdossier

11 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"