Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule E

Frijns optimistisch over titelkansen in Formule E: "Zonder pech sta ik steeds vooraan"

Robin Frijns kan zijn snelheid wel laten zien in zowel de Formule E als de DTM, maar heeft nog minder succes geboekt door aanhoudende pech. De Nederlander is ervan overtuigd dat hij anders zeker kan meedoen om het kampioenschap.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Formule E

"We zijn wel erg competitief en kunnen vechten voor het podium, maar hebben ook veel problemen. Er is zoveel stuk gegaan. Bijna vijftig procent van de wedstrijden ben ik niet gefinisht door technische problemen", vertelt Robin Frijns in een gesprek met RacingNews365 over zijn DTM-raceweekend op de Lausitzring.

De 28-jarige Limburger stond dit seizoen al driemaal op het podium, maar is naar eigen zeggen regelmatig de snelste Audi-coureur: "Jammer genoeg gebeurt dat alleen met mij en we hebben geen idee waar het aan ligt. We kunnen niets anders dan afwachten."

Ondertussen is hij ook druk met de voorbereidingen op het nieuwe Formule E-seizoen van 2019/2020: "De eerste testdagen voor het komende seizoen hebben we al gehad, en dat gaat momenteel redelijk."

In het afgelopen seizoen schreef Frijns historie door als eerste Nederlander een ePrix te winnen, in Parijs. Hij herhaalde dat kunstje tijdens de slotrace in New York.

"Afgelopen jaar kon ik eigenlijk al meedoen aan de titel, ik heb toen zelfs aan de leiding van het kampioenschap gestaan! Maar ook daar ging het mis zoals in de DTM. Als er niks kapot gaat of ik er niet af gereden wordt, staan we vooraan. Helaas horen dat soort dingen waar je niet echt invloed op hebt bij de sport", besluit Frijns.

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

2 reacties

    Live Kijk de alternatieve Grand Prix van Vietnam