Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gasly gelooft in wereldtitelkansen: "Ik heb dat in het verleden aangetoond"

Pierre Gasly kende op Imola een beter weekend dan in Bahrein. Met de zevende plaats scoorde hij de eerste punten van het jaar. Het is de eerste stap naar meer, en 'meer' is wat hij wil. Ooit moet hij de Formule 1-wereldtitel veroveren.

De carrière van Pierre Gasly zat tot en met het begin van 2019 in de lift, toen hij voor het eerst in zijn carrière uitkwam voor een topteam in de Formule 1. Helaas kwam het Red Bull-avontuur tot een abrupt eind toen hij werd vervangen door Alexander Albon, maar sindsdien wist hij in zijn nieuwe rol voor AlphaTauri als vanouds te schitteren. Het ultieme doel heeft hij ondanks deze tegenslagen nog niet uit zijn hoofd gezet, integendeel. Hij is ervan overtuigd dat hij alles in zich heeft om wereldkampioen te worden. Dat heeft hij immers in diverse juniorcategorieën al laten zien, zo zegt hij in een exclusief interview met RacingNews36 5 . "Ik geloof echt dat ik de ervaring en snelheid en het vermogen heb om wereldkampioen te worden. Ik heb al eerder kampioenschappen gewonnen, al is de Formule 1 natuurlijk andere koek met sterkere coureurs. Maar ik heb kampioenschappen gewonnen van andere coureurs (die in de F1 actief zijn, red.) die dat niet voor elkaar hebben gekregen." Interview gaat verder onder de afbeelding .

"Ik weet wat er voor nodig is", vervolgt hij. "Ik weet wat er van me gevraagd wordt en ik weet ook dat als ik een auto krijg waarmee ik elk weekend voor de overwinning kan vechten, ik het voor elkaar krijg. Natuurlijk speelt ervaring daarin ook een rol, maar dat is iets dat ik nog verder kan ontwikkelen en waar ik in kan groeien. Er zijn sowieso nog veel gebieden waarbinnen ik mezelf kan verbeteren, maar ik weet dat ik het in me heb." Gasly ziet Lewis Hamilton als een voorbeeld van iemand die elk weekend opnieuw hetgeen weet te leveren dat nodig is om succesvol te zijn. De constantheid van Hamilton is iets dat hij zelf ook nastreeft. "Daarmee maakt Lewis het verschil. Hij is natuurlijk erg snel over één ronde, maar wat hem buitengewoon maakt, is dat hij er al-tijd staat, ook als de zaken verkeerd lopen", vervolgt Gasly. Dat is in de ogen van de AlphaTauri-coureur éxtra knap, aangezien de Formule 1 in zekere zin uniek is in de topsportwereld. "We zijn actief in een sport waarin je niet kan oefenen, terwijl ze in de voetballerij of in de basketbalwereld dagelijks trainen. Wij trainen daarentegen één keer per twee weken. Tussendoor stappen we niet in de auto en het is dan ook logisch dat hoe meer races je rijdt, hoe sterker en meer ervaren je wordt. Dat maakt je in mijn ogen een completere coureur."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"