Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Gasly negeerde driemaal teamorder Red Bull in gevecht met Verstappen

Pierre Gasly was tijdens de Britse Grand Prix iets te overmoedig na zijn sterke optredens eerder dat weekend. Door de safety car-periode kwam de Fransman voor Max Verstappen te rijden, waarna het team hem vroeg de Nederlander voorbij te laten.

Gasly Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Pierre Gasly reed op de vierde positie, direct voor Max Verstappen, toen de safety car de pits indook. Daar waar verwacht werd dat de Fransman de deur wagenwijd open zou zetten voor zijn teamgenoot gebeurde dat niet.

Gasly en Verstappen waren beiden onderweg op de harde band, maar de banden van de Fransman waren acht ronden ouder. Het team verzocht Gasly nog tijdens de safety car-periode om zijn teamgenoot direct voorbij te laten op het moment dat de safety car-situatie ten einde kwam. In plaats daarvan verdedigde Gasly met hand en tand zijn positie. Mede als gevolg daarvan kreeg Verstappen het wederom aan de stok met Charles Leclerc.

Verstappen laat op de boordradio zijn ongenoegen uiten en geeft aan sneller te zijn dan Gasly, waarop de engineer van laatstgenoemde hem verzoekt om Verstappen voorbij te laten: "Onthoud dat we op een andere strategie zitten", klinkt het over de boordradio, gevolgd door: "Laat Max voorbij en probeer hem te volgen."

Ondanks de opdracht van het team behoudt Gasly zijn positie en ziet het Red Bull-duo Sebastian Vettel voor zich wegrijden. De engineer van de Fransman geeft wederom de call: "Houd Max niet op, ik herhaal, houd hem niet op." Het is een melding die bij de coureur verkeerd valt, getuige zijn antwoord: "Ik houd hem niet op!"

Het is uiteindelijk teambaas Christian Horner die zich mengt in de discussie en een duidelijke teamorder geeft: "Pierre, dit is Christian. Je moet Max voorbij laten. Jullie rijden met een verschillende strategie."

Gasly geeft ditmaal wel gehoord aan de call en laat Verstappen op Hangar Straight voorbij. De Nederlander bewijst ook daadwerkelijk sneller te zijn, maar ziet zijn opmars gestuit worden door Vettel, die achterop de Red Bull knalt.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

GP Groot-Brittannië RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko schrikt van vorm Red Bull: "Als Verstappen dat niet lukt, is er iets goed mis"