Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Groot Brittannië 2019

Dit was de schade aan Verstappens auto na de crash met Vettel

Max Verstappen vloog tijdens de Britse Grand Prix op James Bond-achtige wijze door de lucht, om zijn weg verrassend genoeg te kunnen vervolgen. De Red Bull raakte wel beschadigd door het incident met Sebastian Vettel, maar weerhield Verstappen er niet van om als vijfde de meet te passeren.

De crash van Max Verstappen en Sebastian Vettel paste wel in de James Bond-sponsoring van Red Bul tijdens het Britse GP-weekend. De Nederlander knokte de gehele race met de rivalen van Ferrari en nadat hij afgerekend dacht te hebben met Vettel, ramde de Duitser de Red Bull van achteren.

Verstappen vloog door de lucht, landde op een kerbstone en vloog door de grindbak. Met een stukje 'James Bond-magie' wist hij toch zijn weg te vervolgen. Na afloop bleek dat de RB15 van Red Bull redelijk bulletproof was, maar niet zo onfeilbaar als de Aston Martin waarin de superspion in films rijdt.

Bij Verstappen ontstond er schade aan de onderkant van de auto (de vloer) en was er een flink hap uit de diffuser. Dat laatste onderdeel zorgt voor neerwaartse druk op de achterwielen en is belangrijk voor de wegligging van de auto. Desondanks wist de Nederlander nog verrassend competitieve rondetijden te rijden. De stuurbekrachtiging werkte niet meer na het incident, waardoor de slotfase van de race aanzienlijk zwaarder was voor Verstappen.

Zowel teambaas Christian Horner als zijn coureur waren zeer verrast dat de RB15 de finish wist te halen. Onderstaand een foto van een deel van de schade aan de diffuser.

			© Getty Images/Red Bull Contentpool
	© Getty Images/Red Bull Contentpool

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

GP Groot-Brittannië RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden