Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Horner: "Red Bull heeft iets gevonden in de auto"

Na de Franse Grand Prix gaf niemand nog een stuiver voor de kansen van Red Bull in 2019, maar twee races later spreekt de wereld vol lof over de inhaalrace van het team. Max Verstappen zegevierde in Oostenrijk en was ook in Groot-Brittannië op weg naar een podiumplaats.

Verstappen GB
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het circuit van Silverstone is traditioneel gezien geen baan waarop Red Bull sterk voor de dag komt. Op het powercircuit kwam het team vaak tekort ten opzichte van Ferrari en Mercedes in de voorbije jaren. Groot was dan ook de verrassing dat Max Verstappen minder dan twee tienden toegaf op de poletijd van Valtteri Bottas.

Ook tijdens de race liet de Nederlander zien dat Red Bull een echte stap heeft gezet. Teambaas Christian Horner blikt voldaan terug ten overstaan van RacingNews365. "Het is erg bemoedigend om te zien dat we zo dicht achter Mercedes staan. Zeker op dit type circuit, waarvan we weten dat het een powercircuit is."

"We konden de Ferrari's eenvoudig volgen in Maggotts, Becketts en Copse, de snelle bochten van het circuit. Max kon in die bochten veel momentum genereren achter de Ferrari's en dat is een teken dat de auto prima in orde is."

Red Bull introduceerde diverse upgrades in de afgelopen Grands Prix, waaronder een nieuwe voorvleugel, vloer en diffuser. Daarnaast zat ook Honda niet stil en kregen Verstappen en Pierre Gasly in Frankrijk de beschikking over de Spec 3-motor.

We hebben zeker iets gevonden in de auto en meer potentieel ontgrendeld", aldus Horner. "De auto presteerde erg goed op Silverstone, zowel in de snelle als de langzame bochten zijn we nu competitief. Het is een opsteker om te zien dat Max zo dicht bij de pole kwam en zonder onze turboproblemen zaten we er nog dichter bij."

"In de race kon Max zijn ware snelheid niet tonen, doordat hij de gehele race klem zat achter de Ferrari's. Of we de pace van Hamilton hadden weet ik niet, maar we waren sowieso voor Bottas op de baan terecht gekomen na zijn stop."

Met medewerking van Joe van Burik.

GP Groot-Brittannië RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
FIA geeft uitleg over cruciaal safety car-moment met Norris in Miami