Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Pierre Gasly

Gasly stunt in Hongaarse kwalificatie: "Dat wordt knokken met Leclerc en Norris"

Pierre Gasly was de grote verrassing van de kwalificatie voor de Hongaarse GP. In zijn AlphaTauri reed hij naar de vijfde tijd.

Gasly Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Het seizoen van Pierre Gasly kent ups en downs, maar in Hongarije is hij weer helemaal terug waar hij hoort. En misschien nog wel beter dan dat. De vijfde startpositie is een ferme opsteker voor hem en het team van AlphaTauri.

"Het is een baan waarop ik graag rij, maar de auto was ook erg goed. Na het afwijkende format op Silverstone hebben we nu het vertrouwde weekend format en konden we vanaf de eerste training de auto blijven verbeteren en deze was het best tijdens de kwalificatie", vertelt Gasly in gesprek met onder meer RacingNews365.

"We manageden alles op de best mogelijke manier. We hebben een sterk pakket en ik wist een uitstekende ronde te rijden. Het was erg close, ik kwam maar enkele honderdsten tekort voor de vierde positie. Tot en met de zevende positie waren de verschillen zeer klein."

De hitte, met een asfalttemperatuur van 60 graden, zorgt voor overmatige bandenslijtage. De Hungaroring is überhaupt al zwaar voor de banden. Gasly verwacht niet dat hij kan stunten in de vorm van een podiumplaats en verwacht een tactische race.

"Het wordt erg lastig tijdens de race. We weten nog niet of het een een- of tweestopper wordt. Dat zal erg afhankelijk zijn van de condities en de warmte. Als we vrije lucht hebben dan zal het veel verschil maken en daarom moeten we bij de start onze positie behouden. De Mercedessen en Red Bulls zullen normaal gesproken van mij wegrijden. Ik denk dat het een mooi gevecht wordt met Charles Leclerc en Lando Norris, we moeten ze alleen voor zien te blijven."

Forbidden

Weddenschappen Pierre Gasly

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

3 reacties

Viaplay
x
Interview Horner exclusief: Red Bull tast in het duister over impact van nieuwe F1-regels