Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Gasly zoekt naar antwoorden na moeizame GP Singapore

Na enkele jaren waarin Toro Rosso heel goed voor de dag kwam in Singapore, kwam het team er dit jaar niet aan te pas. Sterrijder Pierre Gasly weet niet waar dat aan lag.

Pierre Gasly kwam als dertiende over de streep, teamgenoot Brendon Hartley kwam zelfs niet verder dan de zeventiende plaats. Pierre Gasly moet gissen naar het hoe en waarom van de tegenvallende prestaties.

"We moeten wat langer evalueren dan gebruikelijk, aangezien het lastig is om aan te geven waar we het precies hebben laten liggen. De laatste twee weekenden (Spa en Monza, red.) verliepen veel beter dan verwacht, maar in Singapore was het tegendeel waar", zo deelt de Fransman in gesprek met F1.com.

Volgens Gasly behoorde het behalen van punten nooit tot de mogelijkheden in de straten van Singapore: "Nee, die waren ver buiten bereik. Daarvoor waren we veel te langzaam. Na de start zag het er even goed uit, maar de hypersofts hielden het niet zo lang vol als gedacht en na de pitstop kwamen terecht in het geharrewar rond Sergey Sirotkin. Dat kostte opnieuw veel tijd."

"Overigens was de uitkomst niet anders geweest als we dat oponthoud niet hadden gehad. We hadden gewoon niet de snelheid om mee te strijden in de top tien en met de strategie gokten we bovendien verkeerd."

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull