© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Gasly zoekt naar antwoorden na moeizame GP Singapore

18 sep. 2018 09:45 Jan van der Burgt 0 reacties
Na enkele jaren waarin Toro Rosso heel goed voor de dag kwam in Singapore, kwam het team er dit jaar niet aan te pas. Sterrijder Pierre Gasly weet niet waar dat aan lag.

Pierre Gasly kwam als dertiende over de streep, teamgenoot Brendon Hartley kwam zelfs niet verder dan de zeventiende plaats. Pierre Gasly moet gissen naar het hoe en waarom van de tegenvallende prestaties.

"We moeten wat langer evalueren dan gebruikelijk, aangezien het lastig is om aan te geven waar we het precies hebben laten liggen. De laatste twee weekenden (Spa en Monza, red.) verliepen veel beter dan verwacht, maar in Singapore was het tegendeel waar", zo deelt de Fransman in gesprek met F1.com.

Volgens Gasly behoorde het behalen van punten nooit tot de mogelijkheden in de straten van Singapore: "Nee, die waren ver buiten bereik. Daarvoor waren we veel te langzaam. Na de start zag het er even goed uit, maar de hypersofts hielden het niet zo lang vol als gedacht en na de pitstop kwamen terecht in het geharrewar rond Sergey Sirotkin. Dat kostte opnieuw veel tijd."

"Overigens was de uitkomst niet anders geweest als we dat oponthoud niet hadden gehad. We hadden gewoon niet de snelheid om mee te strijden in de top tien en met de strategie gokten we bovendien verkeerd."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen