Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gasly zoekt naar antwoorden na moeizame GP Singapore

Na enkele jaren waarin Toro Rosso heel goed voor de dag kwam in Singapore, kwam het team er dit jaar niet aan te pas. Sterrijder Pierre Gasly weet niet waar dat aan lag.

Pierre Gasly kwam als dertiende over de streep, teamgenoot Brendon Hartley kwam zelfs niet verder dan de zeventiende plaats. Pierre Gasly moet gissen naar het hoe en waarom van de tegenvallende prestaties.

"We moeten wat langer evalueren dan gebruikelijk, aangezien het lastig is om aan te geven waar we het precies hebben laten liggen. De laatste twee weekenden (Spa en Monza, red.) verliepen veel beter dan verwacht, maar in Singapore was het tegendeel waar", zo deelt de Fransman in gesprek met F1.com.

Volgens Gasly behoorde het behalen van punten nooit tot de mogelijkheden in de straten van Singapore: "Nee, die waren ver buiten bereik. Daarvoor waren we veel te langzaam. Na de start zag het er even goed uit, maar de hypersofts hielden het niet zo lang vol als gedacht en na de pitstop kwamen terecht in het geharrewar rond Sergey Sirotkin. Dat kostte opnieuw veel tijd." "Overigens was de uitkomst niet anders geweest als we dat oponthoud niet hadden gehad. We hadden gewoon niet de snelheid om mee te strijden in de top tien en met de strategie gokten we bovendien verkeerd."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen