Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Geïrriteerde Alonso nog lang niet klaar met sprintrace in China

Fernando Alonso is het nog altijd niet eens met de straf die hij kreeg na afloop van de sprintrace in China. Aston Martin ging dan ook in protest en krijgt hier op vrijdag in Miami meer over te horen. Alonso wilde er eigenlijk niets over kwijt, maar liet toch blijken hoe hij in de wedstrijd staat.

Alonso China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was een bijzonder moment. Zo'n twee uur na afloop van de sprintrace in China kreeg Fernando Alonso plots een straf van tien seconden én drie strafpunten op zijn licentie. Aanleiding was het gevecht met Carlos Sainz, waarbij de wedstrijdleiding van mening was dat Alonso zijn landgenoot te fel had bestreden. De tien seconden deden weinig af aan het resultaat, want Alonso viel uit.

Wat vooral stak bij de coureur en team waren de drie strafpunten op de licentie. Alonso kreeg namelijk ook in Australië al een controversiële straf, inclusief strafpunten, waardoor de Spanjaard inmiddels al op zes strafpunten na slechts vijf races. Bij twaalf strafpunten volgt een schorsing van één Grand Prix. Aston Martin heeft beroep aangetekend tegen de straf, voornamelijk om die drie strafpunten terug te draaien.

"Je weet maar nooit," aldus Alonso tegenover onder meer RacingNews365, wanneer hem gevraagd wordt of hij vertrouwen heeft in een goede afloop van het protest. "We gaan het morgen wel zien. Ik ga er dan ook liever niet op in, tot het morgen allemaal goed is bekeken. Dan hebben we een duidelijker beeld van de situatie."

Geen reactie, of toch wel?

Nadat Alonso aangeeft het niet over het beroep te willen hebben, laat de Spanjaard toch wat los. De Aston Martin-coureur laat wel degelijk doorschemeren het totaal niet eens te zijn met de straf die hij kreeg in China: "Uiteraard verschillen we van mening."

"Maar dat gebeurd in elke sport. Wanneer je voetbal kijkt op TV, dan ligt het ook aan welk team je support om te beslissen of je een overtreding geel, rood of zelfs helemaal niets vindt. Ik denk dat 99% van de toeschouwers een leuke sprintrace hebben gezien in China, met leuke gevechten op de baan. Maar ik krijg vervolgens een zware straf," aldus een ietwat geïrriteerde Alonso.

De tweevoudig wereldkampioen denkt dat door de chaotische sprintrace er wat fouten zijn gemaakt. Die hoopt de Spanjaard recht te zetten door het protest dat is ingediend: "Misschien is er daar wat verwarring ontstaan. Maar we gaan morgen zien welk oordeel ze geven."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Miami 2024

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Ook interessant:

Met de Grand Prix van Miami staat alweer race nummer zes op het programma van dit Formule 1-seizoen. Kan Max Verstappen hier drie zeges op een rij behalen of steekt iemand anders hier een stokje voor?

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez