Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gebroeders Coronel stijgen met stip: "Dit is een droom!"

Tim en Tom Coronel hebben een dijk van etappe achter de rug in de Dakar Rally. Ze zaten er goed bij met de 22ste tijd in de special, maar die uitslag deed vooral voor het algemeen klassement wonderen.

De gebroeders Coronel kwamen in de zesde etappe van de Dakar Rally keurig als 22ste over de meet, een positie waar ze zich dagelijks wel zo'n beetje ophouden. Het is die constantheid die het tweetal bepaald geen windeieren legt. de afgelopen dagen zijn ze daarmee in het klassement opgeschoven van een plek buiten de top twintig, naar P18 op donderdag en zelfs naar P16 na de etappe van vandaag.

Tom Coronel kan in gesprek met RacingNews365 dan ook niet anders dan over een hele goede dag spreken: "Ik denk dat dit misschien de meest diverse stage was. Wat snelle paden, stenen, droge rivierbeddingen en ter afsluiting 40 kilometer door de duinen. Er zat een heel mooi tempo in. Navigeren ging super en het rijden ging eveneens super. Er zat een mega tempo in." "We zijn nog nooit zo vroeg binnen geweest voor de rustdag", vervolgt hij. "Dat we er tot nu toe zo goed bij zitten, is een droom", jubelt de WTCR-coureur. De Dakar Rally gaat verder op zondag 9 januari.

Viaplay
x
Max Waarom Verstappen concurrentie kan declasseren tijdens GP China