Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Tom Coronel

Gebroeders Coronel stijgen met stip: "Dit is een droom!"

Tim en Tom Coronel hebben een dijk van etappe achter de rug in de Dakar Rally. Ze zaten er goed bij met de 22ste tijd in de special, maar die uitslag deed vooral voor het algemeen klassement wonderen.

Coronel Dakar
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Coronel

De gebroeders Coronel kwamen in de zesde etappe van de Dakar Rally keurig als 22ste over de meet, een positie waar ze zich dagelijks wel zo'n beetje ophouden. Het is die constantheid die het tweetal bepaald geen windeieren legt. de afgelopen dagen zijn ze daarmee in het klassement opgeschoven van een plek buiten de top twintig, naar P18 op donderdag en zelfs naar P16 na de etappe van vandaag.

Tom Coronel kan in gesprek met RacingNews365 dan ook niet anders dan over een hele goede dag spreken: "Ik denk dat dit misschien de meest diverse stage was. Wat snelle paden, stenen, droge rivierbeddingen en ter afsluiting 40 kilometer door de duinen. Er zat een heel mooi tempo in. Navigeren ging super en het rijden ging eveneens super. Er zat een mega tempo in."

"We zijn nog nooit zo vroeg binnen geweest voor de rustdag", vervolgt hij. "Dat we er tot nu toe zo goed bij zitten, is een droom", jubelt de WTCR-coureur. De Dakar Rally gaat verder op zondag 9 januari.

Ook interessant:

Formule 1-2022: Tien dingen die jij moet weten over de nieuwe auto's

De Formule 1-bolides zullen er door nieuwe technische reglementen volgend jaar heel anders uit gaan zien. RacingNews365 zet de belangrijkste veranderingen aan de toekomstige F1-auto's voor jou op een rijtje.

Dakar Rally 2022 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

Viaplay
x
Interview De twee geheime wapens die McLaren volgend seizoen in wil gaan zetten