Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Gefrustreerde Alonso na Hongarije: "Weten niet precies wat de oorzaak is"

Aston Martin was wederom nergens in de top zes te bekennen tijdens de Grand Prix van Hongarije. Het team uit Silverstone is naarstig opzoek naar oorzaken voor het terugvallen op de grid.

Alonso Aston Martin Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Fernando Alonso en Lance Stroll moesten het na de Grand Prix van Hongarije doen met een negende en tiende finishplaats, net binnen de punten. En dat terwijl Alonso het begin van dit seizoen regelmatig op het podium stond. Wat is er bij Aston Martin aan de hand?

Maximaal resultaat

Volgens tweevoudig wereldkampioen Alonso was het resultaat van het team dit weekend het maximaal haalbare op de Hungaroring: "We waren niet snel genoeg om iemand uit te kunnen dagen vooraan en tegelijkertijd hadden we geen concurrentie van achteren. Dus drie punten, dat was het maximum voor vandaag. Dus we gaan het zien volgende week."

Het gevoel was zondag niet beter. "Het was hetzelfde. In de laatste twee races hadden we het een beetje lastig. In Silverstone heeft de safety car ons soort van geholpen om daar als zevende te eindigen, wat iets beter was dan onze snelheid. Op zowel Silverstone als vandaag staan we qua snelheid op P9." Dit is volgens de Spanjaard wel in de lijn der verwachtingen. "We hadden hier wel verwacht om te worstelen. In Boedapest dachten we dat we wat sterker waren, maar dit bleek niet het geval. Dus we gaan proberen om te normaliseren en om een sterke terugkeer de goede kant op te maken volgende week.

"Dat verbaasde ons allemaal"

"We staan achter Mercedes, Red Bull, Ferrari en McLaren en dat is ongeveer wat we in de kwalificatie en in de race ook zagen", aldus Alonso tegen onder andere RacingNews365. Hij benadrukt dat ze geen idee hebben waarom de auto langzamer gaat dan aan het begin van het seizoen. "We moeten meerdere dingen bekijken, je moet altijd vragen stellen om het wat beter te begrijpen. Wat doet de auto? Nu in na het begin van het seizoen; hoeveel upgrades hebben wij meegenomen in vergelijking tot onze concurrentie? En dan hebben we nog de nieuwe banden die we moeten begrijpen. Die laatste zijn hetzelfde voor iedereen, dus we moeten het gewoon beter doen."

Het doel voor de komende tijd is dan ook helder: "Elke race willen we graag begrijpen. We hebben altijd heel veel vragen, maar we weten nooit precies wat de oorzaak is. In Oostenrijk was Nico Hulkenberg in de Haas vierde in de kwalificatie, dus dat was een verrassing voor ons. In Silverstone was Williams heel snel, wat ons ook verraste en hier was Alfa Romeo erg snel, wat ons allemaal verbaasde. Maar tijdens een race wordt er de balans opgemaakt en zie je dat de top teams weer bovenaan eindigen en wij zitten daarachter, en we moeten weer naar voren in deze groep."

Ook interessant:

Verstappen verdient een Red Bull-contract voor het leven

De Formule 1 Grand Prix van Hongarije is nog maar net voorbij en het volgende weekend staat alweer op de planning - en wel op het iconische circuit van Spa-Francorchamps. Reden genoeg voor het podcastpanel van RacingNews365 om weer bij elkaar te komen voor een nieuwe aflevering!

Formule 1 GP Hongarije 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Vasseur Ferrari-teambaas zeer positief: "Dan kunnen we elk weekend met Red Bull vechten"