Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Gefrustreerde Leclerc keihard voor zichzelf: "Op dit niveau heeft het zo geen zin"

Charles Leclerc moet eerlijk toegeven dat hij zelf een fout maakte bij zijn uitvalbeurt in Frankrijk. De Ferrari-coureur spinde en kwam in de muur terecht, waardoor hij een groot aantal punten weggooide.

Leclerc France
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Charles Leclerc ging aan de leiding van de Franse Grand Prix toen het plots helemaal mis ging. Hij naderde zijn eerste pitstop, maar enkele ronden daarvoor spinde hij van de baan de muur in. Hij viel uit: 0 punten.

Even leek hij te klagen over zijn gaspedaal, maar voor de microfoon van onder meer RacingNews365 moet hij toegeven dat hij zelf de fout in ging. "Nee het was geen mechanisch probleem, niet zover ik weet. Het lijkt erop dat het gewoon een fout was van mij."

Hij schreeuwde het meteen uit van frustratie. Leclerc is hard voor zichzelf en benadrukt dat dit soort fouten niet mogen voorkomen. "Ik wist niet dat ik mijn radio nog aan had, maar het was natuurlijk zeer frustrerend. Het voelt alsof ik al het hele seizoen op een heel hoog niveau presteer, maar het heeft geen zin om op dit niveau te rijden als ik dit soort fouten maak."

Punten weggegooid

Het is de tweede keer dit seizoen dat Leclerc zelf verantwoordelijk is voor puntenverlies en niet zijn team. Het is volgens hem afwachten of hij daar de prijs voor zal betalen.

"Ik heb 25 punten weggegooid, want we hadden deze race hoogstwaarschijnlijk gewonnen. Daarnaast heb ik zeven punten verloren door mijn spin in Imola, wat ook mijn fout was", zucht de zwaar teleurgestelde coureur.

"Als we aan het einde van het jaar terugkomen en we uiteindelijk 32 punten tekort komen, dan weten we dat het aan mij ligt. De tweede helft van het seizoen moet ik dit beter doen", aldus Leclerc.

Check hieronder nog eens dat moment van Leclerc.

Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

47 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365-podcast Verstappen wordt in stijl drievoudig wereldkampioen Formule 1