Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Charles Leclerc

Gefrustreerde Leclerc ziet toch vooruitgang na opgeven kampioenschapshoop

Charles Leclerc kon zijn poleposition voor de GP van Singapore niet omzetten in een overwinning en liep daardoor maar een klein beetje in op WK-leider Max Verstappen. De wereldtitel was al niet meer zijn doel: hij kijkt vooral naar het verbeteren van zichzelf en Ferrari.

Leclerc Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De overwinning van de Grand Prix van Singapore zat er voor Charles Leclerc niet in. Al bij de start werd hij ingehaald door Sergio Perez, die de leiding daarna niet meer uit handen gaf. Toch is Leclerc positief over de tweede plaats en een volgens hem sterke race op het stratencircuit van Marina Bay.

Met een P2-finish blijft hij op papier in de strijd voor de wereldtitel van 2022, al kijkt hij hier al een tijdje niet meer naar. Gefrustreerd, maar met het glas halfvol kijkt Leclerc terug op afgelopen race. "Elke race heeft een ander gevoel, maar bij deze race is de frustratie natuurlijk aanwezig", zo begint hij tegenover onder meer RacingNews365.

"De pace was echter goed. Helaas hadden we een slechte start en liepen we vanaf dat punt achter de feiten aan. Ik probeerde veel druk te zetten op Checo, maar het was lastig om binnen DRS van hem te blijven. De performance was er echter wel en ik denk dat we in de race telkens de juiste keuzes hebben gemaakt."

Leclerc wil verbeteren in slotfase van het seizoen

De wereldtitel is niet meer het doel van Leclerc dit seizoen. Met Verstappens voorsprong van 104 WK-punten is dit ook niet meer realistisch. De resterende vijf races van het seizoen heeft Leclerc andere doelen gesteld. "Zoals ik al voor dit weekend aangaf, wil ik de laatste paar races gebruiken om beter te worden in de uitvoering van een race."

"Het voelt alsof we daarbij in Singapore al vooruitgang hebben geboekt. Het is een stap in de goede richting en daardoor ben ik ook blij. Wel ben ik natuurlijk gefrustreerd met de tweede plaats op zondag", aldus Leclerc.

Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Singapore 2022 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking F1 zet streep door de vierde race van 2023