Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Geïrriteerde Verstappen nodigt criticasters uit: "Pak mijn auto en probeer 't zelf"

Het was na de kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk hét topic: track limits. Max Verstappen hekelt de manier waarop ze een stempel op het weekend drukken én de manier waarop er (te) luchtig over wordt gedaan.

Max Verstappen was vrij duidelijk toen hij na de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk uit zijn auto stapte. Hij hekelde de manier waarop er rijkelijk met berispingen voor track limits werd gestrooid en legde uit waarom het moeilijk is om de track limits in te schatten . Even later ging hij daar in de persconferentie nog over door, onder andere met een nóg uitgebreidere uitleg over hoe het vanuit de cockpit is: "Met name richting het einde van een run worden de banden erg warm. Als coureur ben je dan niet meer zo wendbaar als aan het begin van een ronde. Soms glijdt de auto door het inzakken van de banden ook wat onder je vandaan op het moment dat je de bocht net even verkeerd inschat." Verstappen vreest dat de sport er niet fraai op staat door de manier waarop er met track limits werd omgesprongen: "Vandaag zag er echt knullig uit. Het aantal ronden dat geschrapt werd, maakt dat we overkomen als amateurs." "En op voorhand hadden we nog gesproken over het feit dat het soms zó marginaal is dat het onmogelijk is om een glashard oordeel te vellen, maar toch werden die ronden afgepakt. Ik denk dus dat we er niet fraai op stonden vandaag."

"Pak mijn auto maar"

Tot slot heeft Verstappen nog een boodschap voor de mensen die stellen 'dat het toch niet zo moeilijk moet zijn om gewoon binnen de lijntjes te rijden': "Als het werkelijk zo makkelijk is, pak dan mijn auto maar en probeer het gerust eens. Ik denk alleen dat niemand op tijd op snelheid zal zijn." Heeft Verstappen een panklare oplossing? Nee, dat niet. Verstappen snapt namelijk dat de veel geopperde optie om grindbakken neer te leggen niet zo makkelijk is: "We delen veel circuits met de MotoGP of met andere motorkampioenschappen. Voor ons is het prima om grindbakken bij de exit van een bocht te hebben, maar voor motoren ligt dat anders. We moeten dus kijken naar andere oplossingen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"