Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Getergde Bottas haalt uit na winst: "Fuck iedereen die kritiek op me had"

Valtteri Bottas heeft de Grand Prix van Rusland op zijn naam geschreven. Hij reed onbedreigd naar de overwinning, nadat Lewis Hamilton een straf kreeg en Max Verstappen hem niet bij kon houden. Na afloop was hij strijdlustig.

Voor de tweede keer dit seizoen heeft Valtteri Bottas aan het langste eind getrokken tijdens een Grand Prix. In Rusland was hij Max Verstappen en Lewis Hamilton te snel af. Bij de start van de race haalde Bottas de Red Bull-coureur in en probeerde hij meteen Hamilton in te halen. Dat was echter tevergeefs. "Ik probeerde Lewis meteen in te halen bij de start, dat was de eerste mogelijkheid. Een bij raakte echter mijn vizier, waardoor ik niet precies waar ik moest remmen voor bocht twee." Door de straf van Hamilton kon hij niet lang daarna de leiding grijpen. "Na de start wist ik dat het een lange race zou worden, maar ik wist ook dat ik kansen zou krijgen. Lewis had een straf, dus zodra ik in schone lucht zat was de snelheid heel goed en kon ik de race controleren." Nadat Hamilton wegviel had hij alleen nog Verstappen in zijn spiegels, maar over de Nederlander maakte Bottas zich absoluut geen zorgen. "Ik was niet bezorgd om Verstappen, op geen enkel moment. Ik wist dat ik de kans zou krijgen vandaag, ik geef nooit op, het was een goede dag." Eindelijk weer een overwinning voor de Fin, pas de tweede van het seizoen. De hoop op de wereldtitel heeft hij nog niet opgegeven, zo bleek uit zijn woorden. "Het is mooi om te winnen, het was namelijk al even geleden. Het is zeker een goed gevoel en nu moet ik het momentum vast houden." "Ik heb weer wat punten van de achterstand op Lewis afgesnoept. er zijn nog een flink aantal races gegaan en je weet het nooit. Ik blijf pushen en dan zien we waar het schip strandt." Direct na de race had Bottas een boodschap voor degenen die de afgelopen periode kritiek op hem hadden. "Fuck de criticasters." Luister het fragment hieronder.

1310201230434631680

🎙️ 'To my critics, to whom it may concern, f#ck you!' aldus een licht geprikkelde racewinnaar #ZiggoSportF1 #F1 #RussianGP 🇷🇺 pic.twitter.com/emGfnn79px — Ziggo Sport F1 (@ZiggoSportF1) September 27, 2020

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi