Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Azerbeidzjan 2021

"Grand Prix van Azerbeidzjan staat ook de komende jaren op de F1-kalender"

Dit jaar zal de Grand Prix van Azerbeidzjan nog zonder publiek worden verreden door het Covid19-virus. Ondanks speculaties over een eventuele wissel met de GP van Turkije, laat de executive directeur van het F1-circuit van Bakoe weten dat de race dit jaar op de geplande datum van zes juni zal plaatsvinden.

Baku achtergrond
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In een interview met onder andere RacingNews365 laat Arif Rahimov weten dat de Grand Prix van Azerbeidzjan ook in de komende jaren op de Formule 1-kalender zal blijven staan. "We hebben op dit moment nog niet gesproken met de F1-organisatie over de verdere toekomst van de Grand Prix, maar er is nu een contract tot en met 2024. De race van volgend jaar telt als de eerste GP in een nieuwe driejarige verbintenis met de Formule 1."

"Het is algemeen bekend dat de F1-organisatie in de toekomst voor ogen heeft om voor 3-jarige contracten te gaan. Dus we hebben de tijd om een nieuw contract op te zetten. De relatie met de F1-organisatie is ook uitstekend. In de afgelopen jaren hebben we goed samen kunnen werken met Chase Carey, die erg professioneel en innovatief te werk ging. Met zijn opvolger Stefano Domenicali heb ik ook al een aantal keer kunnen maar spreken, maar telkens online door de Covid19-restricties. Gezien zijn ervaring in de sport verwacht ik ook uitstekend met hem overweg te kunnen, die indruk heb ik in ieder geval gekregen tijdens onze eerste gesprekken", aldus Rahimov die daarnaast uitsloot dat Turkije en Azerbeidzjan dit jaar van plaats zullen wisselen op de huidige kalender.

"We hebben erover gesproken om onze race om te wisselen met de Grand Prix van Turkije, maar het is niet mogelijk om dat dit jaar te doen. We organiseren in Bakoe dit jaar namelijk ook wedstrijden voor het EK-voetbal en de eerste wedstrijd staat al op 12 juni gepland, de week na de F1-race in Bakoe. Daardoor zijn we niet echt flexibel dit jaar, waardoor we geen helpende hand kunnen aanbieden. In een ander jaar was het waarschijnlijk geen probleem geweest om van datum te wisselen."

Vorig jaar werd de GP van Azerbeidzjan nog afgelast door het uitbreken van het Covid19-virus, maar ook dit jaar zullen de fans nog niet aanwezig kunnen zijn op het stratencircuit. "Het klopt inderdaad dat de race dit jaar nog zonder publiek zal worden verreden. We kunnen alleen wat gebruikelijke gasten uitnodigen bij de podiumceremonie, maar voor de rest gaat het nog om een gesloten Grand Prix-weekend. Natuurlijk hopen we de fans volgend jaar weer te kunnen ontvangen in Bakoe."

Wanneer het mogelijk is zullen ook de concerten en pitlane walk terugkeren tijdens de GP van Azerbeidzjan van 2022. Daarmee doet de stad er alles aan om de fans de glamour die bij een stratenrace hoort te brengen.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

Belangrijkste nieuws over de GP van Azerbeidzjan RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"