Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Azerbeidzjan 2021

"Grand Prix van Azerbeidzjan staat ook de komende jaren op de F1-kalender"

Dit jaar zal de Grand Prix van Azerbeidzjan nog zonder publiek worden verreden door het Covid19-virus. Ondanks speculaties over een eventuele wissel met de GP van Turkije, laat de executive directeur van het F1-circuit van Bakoe weten dat de race dit jaar op de geplande datum van zes juni zal plaatsvinden.

Baku achtergrond
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In een interview met onder andere RacingNews365 laat Arif Rahimov weten dat de Grand Prix van Azerbeidzjan ook in de komende jaren op de Formule 1-kalender zal blijven staan. "We hebben op dit moment nog niet gesproken met de F1-organisatie over de verdere toekomst van de Grand Prix, maar er is nu een contract tot en met 2024. De race van volgend jaar telt als de eerste GP in een nieuwe driejarige verbintenis met de Formule 1."

"Het is algemeen bekend dat de F1-organisatie in de toekomst voor ogen heeft om voor 3-jarige contracten te gaan. Dus we hebben de tijd om een nieuw contract op te zetten. De relatie met de F1-organisatie is ook uitstekend. In de afgelopen jaren hebben we goed samen kunnen werken met Chase Carey, die erg professioneel en innovatief te werk ging. Met zijn opvolger Stefano Domenicali heb ik ook al een aantal keer kunnen maar spreken, maar telkens online door de Covid19-restricties. Gezien zijn ervaring in de sport verwacht ik ook uitstekend met hem overweg te kunnen, die indruk heb ik in ieder geval gekregen tijdens onze eerste gesprekken", aldus Rahimov die daarnaast uitsloot dat Turkije en Azerbeidzjan dit jaar van plaats zullen wisselen op de huidige kalender.

"We hebben erover gesproken om onze race om te wisselen met de Grand Prix van Turkije, maar het is niet mogelijk om dat dit jaar te doen. We organiseren in Bakoe dit jaar namelijk ook wedstrijden voor het EK-voetbal en de eerste wedstrijd staat al op 12 juni gepland, de week na de F1-race in Bakoe. Daardoor zijn we niet echt flexibel dit jaar, waardoor we geen helpende hand kunnen aanbieden. In een ander jaar was het waarschijnlijk geen probleem geweest om van datum te wisselen."

Vorig jaar werd de GP van Azerbeidzjan nog afgelast door het uitbreken van het Covid19-virus, maar ook dit jaar zullen de fans nog niet aanwezig kunnen zijn op het stratencircuit. "Het klopt inderdaad dat de race dit jaar nog zonder publiek zal worden verreden. We kunnen alleen wat gebruikelijke gasten uitnodigen bij de podiumceremonie, maar voor de rest gaat het nog om een gesloten Grand Prix-weekend. Natuurlijk hopen we de fans volgend jaar weer te kunnen ontvangen in Bakoe."

Wanneer het mogelijk is zullen ook de concerten en pitlane walk terugkeren tijdens de GP van Azerbeidzjan van 2022. Daarmee doet de stad er alles aan om de fans de glamour die bij een stratenrace hoort te brengen.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

Belangrijkste nieuws over de GP van Azerbeidzjan RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Reacties na knotsgekke GP Australië