Daniel Ricciardo

Gridstraf Ricciardo en boete McLaren na kwalificatie GP Saoedi-Arabië

Daniel Ricciardo moet op zondag drie plekken achteruit nadat hij in de kwalificatie een overtreding is begaan.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Daniel Ricciardo kwalificeerde zich als twaalfde voor de GP van Saoedi-Arabië, maar zal op zondag vanaf plek veertien van start gaan (doordat Mick Schumacher wegvalt verdient Ricciardo weer een plek terug). Hij heeft namelijk een straf gekregen na afloop van de kwalificatie.

Tijdens de kwalificatie reed Ricciardo pontificaal in de weg voor Esteban Ocon, die zijn ronde af moest breken. Alhoewel de Fransman uiteindelijk doorstootte naar Q3 en dus geen blijvend hinder ondervond, is Ricciardo wel bestraft.

De stewards nemen het zijn team kwalijk dat ze Ricciardo niet op tijd hebben gewaarschuwd. Ricciardo had namelijk geen idee dat Ocon er aankwam. Op het krappe en snelle stratencircuit in Jeddah kan dat namelijk gevaarlijk zijn.

Ricciardo kreeg dus een straf van drie plekken, maar maar daarnaast is McLaren beboet. Het team moet 10.000 euro aftikken aan de FIA voor het veroorzaken van een onveilige situatie.

Verstappen en Red Bull lopen nu al achter de feiten aan

Max Verstappen kende een dramatische seizoensstart, net als Red Bull. Hoe kon het zo fout gaan en wat kan het team nu doen? Viaplay-expert Tom Coronel, F1-kenner Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in de nieuwste RN365 Formule 1-podcast, die hieronder te beluisteren is.

Klik op onderstaande button om onze podcast op onze volledige site te beluisteren.

Luister podcast