Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

Gridstraffen een sta-in-de-weg voor nieuw gevecht Verstappen en Hamilton in GP Rusland?

Met een zekere gridstraf voor Max Verstappen en misschien wel een tweede gridpenalty, is de de Grand Prix van Rusland misschien wel dé uitgelezen kans voor Lewis Hamilton en Mercedes om terrein goed te maken.

Verstappen rusland
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Eén ding weten we immers 100% zeker. Max Verstappen zal zich op zondagmiddag niet op de eerste startrij melden. Hij draagt een gridstraf met zich mee, nadat de wedstrijdleiding hem schuldig bevond aan de crash met Lewis Hamilton in de Grand Prix van Italië.

Met drie plaatsen aan zijn broek start hij in het gunstigste geval van vanaf P4. Goed nieuws voor Mercedes en Lewis Hamilton, die in het kampioenschap tegen een achterstand aan kijken en zo geholpen worden in hun pogingen dat gat te dichten of zelfs om te buigen in een voorsprong.

Daar kleven echter wel wat mitsen en maren aan. Mogelijk namelijk incasseert Verstappen nog een tweede gridstraf als Red Bull zou besluiten de Honda-motor te verwisselen. Dat gaat sowieso nog een keer gebeuren dit seizoen en mogelijk in Rusland. Red Bull laat dat afhangen van de prestaties op met name de zaterdag. In theorie kan men na de kwalificatie nog besluiten de motor te wisselen.

Over motoren gesproken, Mercedes zit er ook niet per se heel warmpjes bij. Is het niet om het gegeven dat Hamilton ergens dit seizoen waarschijnlijk ook nog een keer moet wisselen, dan is het wel vanwege motorproblemen voor de Duitse constructeur. Zorgen die Mercedes daarover zou hebben, zouden niet onterecht zijn.

Wie heeft de pace: Red Bull, Mercedes of toch McLaren?

Even los van mogelijke gridstraffen is het de vraag welk team als beste boven komt drijven. In eerste instantie zou je Mercedes invullen, net zoals op Monza, maar daar was Mercedes toch niet zo dominant als je zou verwachten. Het Sochi Autodrom wordt gekenmerkt door twee lange rechte stukken, maar ook door de nodige hogesnelheidsbochten, waarin Red Bull op papier minder het nadeel zou zijn.

Overigens lijken Red Bull en Mercedes in veel mindere mate rekening te hoeven houden met McLaren, dat twee weken geleden een prachtige dubbeloverwinning wist te scoren op Monza. Vorig jaar was de Russische Grand Prix één van de slechtste races van het jaar, al moet gezegd worden dat McLaren toen nog met minder pk-krachtige Renault-motoren reed.

Als je kijkt naar het onderlinge duel tussen McLaren en Ferrari, moet je in Sotsji toch McLaren als de favoriet aanwijzen, te meer omdat Charles Leclerc door een motorwissel als laatste start. Hij zal daardoor beschikken over een betere, geüpgradede motor, maar daar zal hij niet zoveel profijt van hebben dat hij even simpel naar voren rijdt.

Let op!

Het is goed om even te vermelden dat het tijdschema afwijkt van wat we gewend zijn. Vanwege een uur tijdverschil tussen Nederland en het Russische Sotsji begint elke sessie een uur eerder dan normaal. Dat betekent dat de kwalificatie op zaterdag al om 14:00 uur wordt verreden, net zoals een dag later de race. Wil je niks van de actie missen, check dan vooral onderstaand tijdschema.

Overigens, als je niks wil missen, stem je met hetzelfde gemak af op F1 TV Pro. Natuurlijk doen ook wij dit weekend live verslag van alles sessie met onze liveblogs. Kennis maken met het circuit doe je natuurlijk middels de hotlap-video van Rudy van Buren onder het tijdschema.

Tijdschema Formule 1 GP Rusland 2021

Sessie Datum Tijd
Eerste vrije training Vrijdag 24 september 10:30 - 11:30 uur
Tweede vrije training Vrijdag 24 september 14:00 - 15:00 uur
Derde vrije training Zaterdag 25 september 11:00 - 12:00 uur
Kwalificatie Zaterdag 25 september 14:00 - 15:00 uur
Race Zondag 26 september 14:00 uur

Ook interessant:

Video: Dit is het circuit waar Verstappen aan de bak moet

Red Bull had op het Sochi Autodrom nog nooit iets in de melk te brokkelen. Verstappen pakt dit weekend sowieso een gridstraf voor zijn crash met Hamilton en dus moet hij in de achtervolging. Rudy van Buren laat je zien in welk decor dat moet gebeuren.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Rusland 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'