Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Haas F1 Team

Grosjean: "Ik houd van Magnussen, daar hoort af en toe een kusje bij"

Romain Grosjean en Kevin Magnussen werden flink door de mangel gehaald tijdens de persconferentie voor de Grand Prix van Hongarije. Het onderwerp van gesprek was natuurlijk de recente aanvaringen tussen de twee.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Zowel in Groot-Brittannië als in Duitsland raakten Romain Grosjean en Kevin Magnussen elkaar. Het kwam het tweetal op de furie van Haas F1-teambaas Guenther Steiner te staan en er werd vanuit gegaan dat de twee elkaar niet meer kunnen luchten of zien.

Beide coureurs doen echter moeite om de verzamelde media tijdens de persconferentie van het tegendeel te overtuigen: "Ik houd van Kevin Magnussen, dus daar hoort af en toe een kusje op de baan bij", aldus Romain Grosjean, die aangeeft dat er via de boordradio in het heetst van de strijd niet altijd beleefdheden uitgewisseld worden.

"Het is nu eenmaal zo dat wij voortdurend in een microfoon praten en dat alles dus kan worden uitgezonden. Met 300 km/u is er niet altijd tijd voor beleefdheden en roep je gewoon dat je teamgenoot op moet lazeren", vervolgt Grosjean, die benadrukt dat hij graag met Magnussen samenwerkt. Geniepig voegt hij dáár echter weer met een knipoog aan toe: "Uiteindelijk is toch alles Kevins schuld."

Magnussen benadrukt op zijn beurt dat de rivaliteit binnen het team flink wordt opgeklopt door de media: "Daar houden jullie van, maar feit is dat we elkaar respecteren. In de auto denk je altijd dat je het gelijk aan je kant hebt, totdat je de race gaat analyseren en je concludeert dat je samen verantwoordelijk was voor een bepaald incident."

Magnussen en Grosjean geven beiden aan dat ze de maatregelen die Guenther Steiner zal nemen om nieuwe aanvaringen te voorkomen, zullen accepteren: "Het is logisch dat hij een herhaling van wat er is gebeurd wil voorkomen. Wij hebben als coureurs te dealen met de oplossingen die hij daarvoor in petto heeft en die beslissingen zullen we ook accepteren", aldus K-Mag.

RN365 Nieuwsdossier GP Hongarije 2019

Volg hier het belangrijkste nieuws over de Hongaarse Grand Prix van 2019

1 reactie