Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Romain Grosjean

Grosjean in de clinch met woedende IndyCar-collega: "Een oude aap leer je geen kunstjes meer"

Tijdens de Grand Prix van Alabama ging het hard tegen hard tussen Graham Rahal en Romain Grosjean. De voorbanden van de oud-Formule 1- coureur tikten niet één, maar twee keer tegen de auto van de Amerikaan. Met als gevolg een woeste Rahal: "Wat een eikel!"

Grosjean IndyCar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Honda Racing HPD

Tijdens de Honda Indy Grand Prix van Alabama, waar Rinus Veekay een podium scoorde, was er een spannende strijd gaande tussen Romain Grosjean en Graham Rahal. Terwijl Rahal in de laatste paar rondes Scott McLauglin probeerde in te halen, moest hij zich ook enorm focussen om de Franse voormalige F1-coureur achter zich te houden.

In ronde 87 van de 90 zag Grosjean een mogelijkheid voor een inhaalactie in bocht vijf. De inhaalactie liep echter niet helemaal zoals gepland voor de oud F1-coureur. Grosjean tikte twee maal met zijn voorband tegen de sidepod van Rahal aan. Bekijk de beelden hieronder. Via de pijltjes kan je schakelen tussen de video's.

Rahal woest op Grosjean: "Hij raakte me opzettelijk!"

Rahal was op zijn zachtst gezegd niet blij met de 'divebomb' van Grosjean. "Wat een eikel! Hij raakte me opzettelijk!" riep hij over de board radio. In een later interview onderbouwde hij zijn reactie terwijl hij naar de beelden keek: "Ik denk dat het duidelijk is, kijkend naar de beelden in de auto. Kijk maar waar hij naartoe kijkt. Ik wist dat Romain me ging 'divebomben'. Ik was van te voren al gewaarschuwd dat dit is wat hij doet."

Vervolgens gaat hij in op de reputatie van Grosjean in de Formule 1, waar de Fransman regelmatig andere coureurs raakte. "Zoals een andere coureur tegen me zei: een oude aap leer je geen kunstjes meer. Het is een beetje zijn reputatie na zijn carrière in Europa en we ondervinden deze reputatie hier ook."

Ook tijdens het zien van de onboard beelden vanuit zijn eigen auto neemt hij geen blad voor de mond: "Kijk, hier rijden we beide al weer rechtdoor. Waarom zou je dan op me insturen? Ik ben gewoon gefrustreerd omdat dit niet de eerste keer is. In St. Pete raakte hij iedereen die hij kon raken. Nu zijn we hier en raakt hij Rossi, Herta en nu mij. Dit kan zo niet langer."

"We moeten hier over gaan praten met de coureurs onderling, want ik ben niet de enige die problemen heeft met hem. Een heleboel coureurs hebben al eens een aanvaring met hem gehad!"

Grosjean is zich van geen kwaad bewust

De goedlachse Fransman reageert nuchter op het incident: "Ah ja, we raakten elkaar een paar keer maar het was mooi racen. Barber is een goede baan maar het is erg moeilijk om daar in te halen, vooral als je in een treintje achter elkaar aan rijdt. Wanneer degene voor je niemand voor zich heeft, dan kan hij een andere lijn proberen te rijden, maar op dat punt zaten we allemaal dicht op elkaar."

Kijken naar de beelden vervolgt hij: "Het was gewoon hard racen. Ik remde net als hem laat, maar hij had wat meer grip aan de buitenkant van de bocht. Ik ging wat diep de bocht in, maar het was een zachte touché en het was oké."

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Analyse Vrees Verstappen komt uit: wat betekent het vertrek van Marshall voor Red Bull?