Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Haas-bolide bovenaan de tijdenlijst op laatste dag F1-tests

Tijdens de laatste testdag van 2021 klokte Robert Schwartzman de snelste tijd van de dag, waardoor Haas bovenaan de tijdenlijst eindigt in Abu Dhabi.

Robert Schwartzman was de snelste coureur tijdens de tweede en laatste testdag op het Yas Marina Circuit. Hier hield de Formule 1 een gecombineerde Pirelli- en Young Drivertest. Op de dinsdag en de woensdag na de Grand Prix van Abu Dhabi kwamen verschillende coureurs in actie. Het overgrote deel van de coureurs heeft hun Young Driver-test op dinsdag al gedaan. Alleen Haas was nog aan de beurt op woensdag met Ferrari Academy-coureur Schwartzman, die voor de eerste keer plaats mocht nemen in de VF-21 voor wat rondes. Op dinsdag verreed hij ook al een test voor Ferrari, maar op woensdag eindigde hij bovenaan. Met een 1:25,348 in het laatste testuurtje van de dag eindigde Haas bovenaan, al was dit niet geheel verrassend. Schwartzman was namelijk de enige op de 13-inch Pirellibanden, terwijl de rest van de coureurs op de nieuwe 18-inch testbanden reden.

De rest van het veld

De McLaren met Lando Norris achter het stuur klokte na Schwartzman de snelste tijd van de sessie. De Brit heeft meer dan honderd rondjes over het circuit gereden, bijna twee volledige Grand Prix-afstanden. Sebastian Vettel, die in de ochtendsessie nog zorgde voor wat rode vlaggen, eindigde de sessie als derde, nipt voor George Russell in de Mercedes-testbolide. Pierre Gasly eindigde op woensdag als vijfde voor AlphaTauri, boven Carlos Sainz en Fernando Alonso. Guanyu Zhou kroop op dinsdag ook al achter het stuur, maar klokte op woensdag een snellere tijd dan Sergio Perez. Pietro Fittipalde was tiende en laatste. Nu de testdagen voorbij zijn, zit de actie binnen de Formule 1 erop. De volgende officiële sessie binnen de koningsklasse van de autosport zal de pre-seson test zijn in februari. De winterstop is vanaf nu dus begonnen.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen