Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Haas durft te dromen van podium: "Hopelijk dit jaar een keer mazzel"

Het team van Gene Haas staat sinds 2016 op de Formule 1-grid en in de afgelopen drie seizoenen is de Amerikaanse stal steeds verder naar voren gekropen. Het jaar 2018 werd besloten op een zeer sterke vijfde plaats.

In een zeer competitieve wereld als die van de Formule 1 is het voor een privéteam uiteraard lastig om bij te blijven, maar Haas-teambaas Guenther Steiner ziet het komende seizoen als een nieuwe uitdaging. De Italiaanse beleidsbepaler durft zelfs een beetje te dromen.

In de Grand Prix van Oostenrijk 2018 kwam Romain Grosjean als vierde over de eindstreep, wat het beste resultaat uit de nog prille Formule 1-loopbaan van het Haas-team betekende. Steiner en zijn mannen zagen Kevin Magnussen een jaar eerder in het Azerbeidzjaanse Baku op een gegeven moment zelfs op podiumkoers liggen. "Een podiumplek is voor ons echt een droom, als we dat dit jaar kunnen flikken dan zou dat geweldig zijn", laat Steiner weten. "We kwamen destijds in Baku al dichtbij maar toen hadden we gewoonweg geen geluk. Als vrouwe Fortuna ons dit jaar eens een beetje bij wil staan, wie weet waar we dan eens belanden." Steiner blijft wel realistisch. "Normaliter hebben we met Red Bull Racing, Ferrari en Mercedes uiteraard drie teams voor ons. Soms gebeurt er iets tijdens een race waardoor je de grote beloningen op kan pikken maar ja, dan moet je er wel staan. Daarom is het ons doel om te allen tijde die vierde plaats in het vizier te houden." Voor het derde achtereenvolgende jaar vormen Grosjean en Magnussen het rijdersduo van Haas. De Amerikaanse stal gaat dit jaar in het zwart met goud gehuld, naar de kleuren van nieuwe titelsponsor Rich Energy.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"