Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hakkinen schaart zich achter FIA-beslissingen in Abu Dhabi

Over de beslissingen van de FIA tijdens het Grand Prix-weekend in Abu Dhabi zijn de meningen verdeeld. Mika Hakkinen schaart zich in ieder geval achter de keuzes van het veiligheidsorgaan en noemt de 'last lap' sprintrace de juiste keuze.

De safety car na de crash van Nicholas Latifi tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi zette het hele wereldkampioenschap van 2021 op zijn kop. Het had echter heel anders kunnen lopen als de race niet hervat was, maar volgens Mika Hakkinen heeft de FIA de enige juiste keuze gemaakt om een anticlimax te voorkomen. "Ik denk dat het veel erger was als het wereldkampioenschap eindigde achter een safety car", oordeelt de tweevoudig Formule 1-wereldkampioen in zijn column voor Unibet . "Dat zou pas echt een anticlimax zijn geweest." Hakkinen legt uit waarom de FIA een zeer lastige keuze had tijdens de late safety car. "Gebalanceerde keuzes tussen veiligheid en het promoten van de race is de zwaarste taak voor de wedstrijdleider."

"Michael Masi heeft goed werk verricht"

Hakkinen is blij met het resultaat van de Grand Prix van Abu Dhabi. "Als we kijken naar de veiligheid en naar het promoten van de race, dan heeft Michael Masi goed werk verricht. Als Mercedes besluit om een protest in te dienen tegen het resultaat van de race - en daarmee het coureurskampioenschap - dan zal alles opnieuw in detail moeten worden bekeken." "Ik geloof er echter niet in dat het resultaat dan nog zal veranderen", analyseert de Flying Finn , die vindt dat beide titelkandidaten van 2021 de titel hadden verdiend. "Max Verstappen en Lewis Hamilton zijn beide kampioenschapswaardige coureurs."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden