Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
FIA

Hakkinen schaart zich achter FIA-beslissingen in Abu Dhabi

Over de beslissingen van de FIA tijdens het Grand Prix-weekend in Abu Dhabi zijn de meningen verdeeld. Mika Hakkinen schaart zich in ieder geval achter de keuzes van het veiligheidsorgaan en noemt de 'last lap' sprintrace de juiste keuze.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Michael Potts / RN365

De safety car na de crash van Nicholas Latifi tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi zette het hele wereldkampioenschap van 2021 op zijn kop. Het had echter heel anders kunnen lopen als de race niet hervat was, maar volgens Mika Hakkinen heeft de FIA de enige juiste keuze gemaakt om een anticlimax te voorkomen.

"Ik denk dat het veel erger was als het wereldkampioenschap eindigde achter een safety car", oordeelt de tweevoudig Formule 1-wereldkampioen in zijn column voor Unibet. "Dat zou pas echt een anticlimax zijn geweest." Hakkinen legt uit waarom de FIA een zeer lastige keuze had tijdens de late safety car. "Gebalanceerde keuzes tussen veiligheid en het promoten van de race is de zwaarste taak voor de wedstrijdleider."

"Michael Masi heeft goed werk verricht"

Hakkinen is blij met het resultaat van de Grand Prix van Abu Dhabi. "Als we kijken naar de veiligheid en naar het promoten van de race, dan heeft Michael Masi goed werk verricht. Als Mercedes besluit om een protest in te dienen tegen het resultaat van de race - en daarmee het coureurskampioenschap - dan zal alles opnieuw in detail moeten worden bekeken."

"Ik geloof er echter niet in dat het resultaat dan nog zal veranderen", analyseert de Flying Finn, die vindt dat beide titelkandidaten van 2021 de titel hadden verdiend. "Max Verstappen en Lewis Hamilton zijn beide kampioenschapswaardige coureurs."

Perfecte wereldkampioen Verstappen en Red Bull straffen Mercedes genadeloos af

Wat een race! Wat een einde! Max Verstappen is wereldkampioen Formule 1 2021! Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk vieren het en praten na over de knotsgekke GP van Abu Dhabi in de nieuwste RacingNews365-podcast!

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Abu Dhabi 2021

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Abu Dhabi, direct vanaf het Yas Marina Circuit.

19 reacties

x
Onthuld Alles wat je moet weten over de F1-plannen van Audi en Porsche