Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton baalt gigantisch van Marko-opmerkingen en vindt uitblijven ontslag 'interessant'

Lewis Hamilton is niet gediend van de opmerkingen van Red Bull-adviseur Helmut Marko over Sergio Perez. Dat er geen ontslag is gekomen, noemt de Mercedes-rijder ontzettend vreemd.

Hamilton Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

In de dagen voorafgaand aan de mediadag in Singapore hebben de opmerkingen van Helmut Marko meermaals het nieuws gehaald, dit vanwege aanstootgevende uitspraken over een van de Red Bull-coureurs, Sergio Perez. Hoewel Marko en Perez elkaar de hand hebben geschud en het voorval achter zich laten, is de Formule 1-paddock de opmerkingen nog niet vergeten.

Zo ook Lewis Hamilton, die al jaren pleit voor een inclusieve koningsklasse. Als hij bij Sky Sports wordt gevraagd naar de opmerkingen, reageert hij met een duidelijk statement: "Het is volstrekt onacceptabel wat hij heeft gezegd. We zeggen dat er geen ruimte is in de sport voor welke vorm van discriminatie dan ook - zo zou het ook moeten zijn - maar als leiders zoals hij dit soort opmerkingen maakt, is dat niet goed te praten."

De Mercedes-coureur zegt dat er nog veel werk verricht moet worden voordat de Formule 1 daar is waar het hoort te zijn. "Er wordt keihard gewerkt om dit soort dingen te bestrijden, maar als je mensen met dit soort gedachten aan de top hebt, is dat lastig. Dit zorgt ervoor dat we geen vooruitgang kunnen boeken, maar eerlijk gezegd ben ik niet verbaasd."

Hamilton begrijpt Red Bull niet

Dat Red Bull geen verdere actie heeft ondernomen, vindt Hamilton vreemd. "Hier zeg je niet zomaar sorry voor en dan is alles gelijk weer goed. Er moet meer gedaan worden. Als teams bepaalde individuen hebben, zoals coureurs, met dit soort opmerkingen, worden ze gelijk ontslagen of er komt een statement dat ze er niet achter staan."

"Interessant dat ze dat nu niet hebben gedaan, maar ja, het is is niet mijn team. Het is ook niet hoe wij als team opereren. Dit laat maar zien hoe belangrijk ons werk is om een inclusievere omgeving te creëren", aldus de zevenvoudig wereldkampioen.

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Singapore 2023 RN365 Nieuwsdossier

78 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen