Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton doek boekje open: "Dacht soms aan stoppen"

Het leven van een Formule 1-coureur is zeker niet altijd gemakkelijk, zelfs niet als je Lewis Hamilton heet. De zevenvoudig wereldkampioen doet na zijn zege op Silverstone een boekje open en deelt zelfs dat hij misschien wilde stoppen in de koningsklasse van de autosport.

Hamilton race Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton moest er een hele tijd op wachten, maar na 945 dagen wist de zevenvoudig wereldkampioen weer eens een Formule 1-race te winnen. De emoties liepen hoog op bij de Brit, zoals we nog niet vaak hebben gezien bij de Brit. Het laat ook zien door welke periode Hamilton is gegaan, nu hij voor het eerst sinds de Grand Prix van Saoedi-Arabië in 2021 een overwinning heeft gepakt.

"Het is zo moeilijk. Maar ik denk dat het belangrijk is dat je blijft opstaan en je diep blijft gaan, zelfs als je het gevoel hebt dat je op de bodem zit. Er zijn zeker dagen geweest tussen 2021 en dit moment waarop ik het gevoel had dat ik goed  niet genoeg was om terug te komen op het niveau dat ik nu heb", zo vertelde Hamilton al gelijk na de race op Silverstone.

Hij vervolgt zijn verhaal bij Sky Sports F1. "Het is onwerkelijk, mijn hart gaat tekeer. Ik had hier in het verleden zoveel geweldige momenten, maar toen ik over de streep kwam, kwam er iets in mij vrij waar ik me al heel lang aan vasthield. Het is het meest emotionele einde van een overwinning die ik ooit heb beleefd. Ik was er altijd verbaasd over waarom ik nooit huil! Je ziet Rubens Barrichello huilen en ik dacht: 'dat gebeurt me nooit', maar het raakte me heel erg."

Daarbij geeft de zevenvoudig wereldkampioen aan dat de intense strijd met Max Verstappen in 2021 en de negatieve afloop voor Hamilton daarin zijn weerslag hebben gehad op de Brit. "Na zo'n moeilijk 2021 probeerden we gewoon terug te komen. Maar we hebben het als team moeilijk gehad. Er waren zoveel gedachten en twijfels in mijn hoofd, tot zelfs het punt dat ik soms niet door wilde gaan. Om telkens door te gaan, dingen blijven te proberen en daar uiteindelijk in te slagen, is het meest geweldige gevoel dat ik me kan herinneren", zo sluit Hamilton af.

Ook interessant:

Moet Verstappen Perez nog wel als Red Bull-teamgenoot willen?

In een weekend dat weer uiterst moeizaam verliep voor Red Bull, was het toch weer Max Verstappen die de kastanjes uit het vuur haalde voor de brigade uit Milton Keynes. En Sergio Perez? Tsja...

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull op de weg terug? Verstappen met goed Red Bull-nieuws richting de VS