Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

'Hamilton eist miljoenen extra om Mercedes trouw te blijven'

Lewis Hamilton zit momenteel nog zonder contract voor 2021. De verwachting is dat de contractonderhandelingen met Mercedes weldra zullen starten en Mercedes kan zich naar verluidt opmaken voor een fikse salariseis.

Hamilton mondkapje
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Hamilton verdient momenteel met zo'n slordige veertig miljoen euro per jaar al bepaald niet verkeerd bij Mercedes, maar voor een nieuw contract zet hij naar verluidt nog hoger in. De Daily Mail claimt dat het van een bron nabij Hamilton heeft begrepen dat de zesvoudig wereldkampioen vijf miljoen euro extra op jaarbasis wil zien. Met 45 miljoen euro per jaar verstevigt hij zijn status als bestbetaalde Formule 1-coureur.

Mochten de berichten op waarheid berusten, dan is dat opmerkelijk te noemen. Bij meerdere teams leveren de coureurs, ingegeven door de coronacrisis, salaris in en de verwachting is dat dit volgend jaar in meer of mindere mate opnieuw het geval zal zijn. Hamilton zou met zijn salariseis tegen die trend in gaan.

Helmut Marko liet zich deze week al ontvallen dat als Hamilton echt geld wil zien, Mercedes daar echt wel een constructie voor weet te vinden: "In dat geval maakt een sponsor als Petronas gewoon wat meer geld over naar Hamilton en wat minder naar Mercedes om dat verschil te overbruggen."

EINDELIJK. Het seizoen gaat beginnen. Wordt dit het jaar van Verstappen, of gooit Hamilton roet in zijn eten? Deze en andere vragen worden uitgebreid besproken in de nieuwste podcast van RacingNews365 met F1-journalist Ruud Dimmers, autocoureur Tom Coronel en host Thomas van Groningen, die hieronder te beluisteren is.

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

64 reacties

Viaplay

Unibet
x
Analyse Waarom Hamilton vanwege Verstappen terecht de noodklok luidt