Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton en Wolff niet aanwezig bij FIA-gala, riskeren straf

Lewis Hamilton en Toto Wolff en zullen vandaag (donderdag) niet aanwezig zijn tijdens het FIA-gala. Dat heeft de Mercedes-teambaas laten weten tijdens een call met onder andere RacingNews365.

Na de Grand Prix van Abu Dhabi werd er los van het protest van Mercedes tegen de uitslag van de race nauwelijks iets van het team of van Lewis Hamilton vernomen. Het team doorbrak het stilzwijgen door op donderdag kenbaar te maken niet verder in beroep te gaan, terwijl Lewis Hamilton een dag eerder publiekelijk geridderd werd in Groot-Brittannië. Desondanks zullen zowel Lewis Hamilton als Toto Wolff niet aanwezig zijn tijdens het FIA-gala op donderdagavond. Laatstgenoemde doet dat naar eigen zeggen om zich loyaal te tonen aan zijn stercoureur.

Straf voor Hamilton?

Tegenover onder andere RacingNews365 laat Wolff optekenen dat Mercedes niet helemaal onvertegenwoordigd blijft. Technisch directeur James Allison is namens de Duitse constructeur aanwezig om de trofee voor de constructeurstitel in ontvangst te nemen. Door afwezig te zijn riskeert Hamilton in overtreding van de reglementen die voorschrijven dat aanwezigheid verplicht is. Mogelijk krijgt hij daarvoor een straf, bijvoorbeeld in de vorm van een reprimande of een boete.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi