Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Mercedes

Hamilton en Wolff niet aanwezig bij FIA-gala, riskeren straf

Lewis Hamilton en Toto Wolff en zullen vandaag (donderdag) niet aanwezig zijn tijdens het FIA-gala. Dat heeft de Mercedes-teambaas laten weten tijdens een call met onder andere RacingNews365.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Na de Grand Prix van Abu Dhabi werd er los van het protest van Mercedes tegen de uitslag van de race nauwelijks iets van het team of van Lewis Hamilton vernomen. Het team doorbrak het stilzwijgen door op donderdag kenbaar te maken niet verder in beroep te gaan, terwijl Lewis Hamilton een dag eerder publiekelijk geridderd werd in Groot-Brittannië.

Desondanks zullen zowel Lewis Hamilton als Toto Wolff niet aanwezig zijn tijdens het FIA-gala op donderdagavond. Laatstgenoemde doet dat naar eigen zeggen om zich loyaal te tonen aan zijn stercoureur.

Straf voor Hamilton?

Tegenover onder andere RacingNews365 laat Wolff optekenen dat Mercedes niet helemaal onvertegenwoordigd blijft. Technisch directeur James Allison is namens de Duitse constructeur aanwezig om de trofee voor de constructeurstitel in ontvangst te nemen.

Door afwezig te zijn riskeert Hamilton in overtreding van de reglementen die voorschrijven dat aanwezigheid verplicht is. Mogelijk krijgt hij daarvoor een straf, bijvoorbeeld in de vorm van een reprimande of een boete.

Verstappen officieel wereldkampioen, Mercedes ziet af van protest

Mercedes ziet toch af van een protest tegen de uitslag van de Grand Prix van Abu Dhabi, al zijn ze het nog niet helemaal eens met de FIA. Verstappen is hier echter wel officieel verzekerd van zijn eerste wereldtitel!

149 reacties

x
Breaking Red Bull-kopstuk stapt over naar Aston Martin