Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton haalt schouders op na bezoekje aan stewards: "Ik mag zo langzaam rijden als ik wil"

Lewis Hamilton hangt een straf boven het hoofd, nadat hij in Bakoe tijdens de kwalificatie even tergend langzaam reed. Naar eigen zeggen overtrad hij geen enkele regel en hij vreest dan ook niet dat hij een straf krijgt.

Hamilton Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

In Q2 was een wanhopige Lewis Hamilton op zoek naar een slipstream van een concullega, om zo hopelijk wat meer snelheid te hebben op de rechte stukken. In een poging een 'tow' te vinden van een McLaren-bolide reed hij heel langzaam om de coureurs voorbij te laten gaan.

Dat wilden zij echter niet en dus reden er drie coureurs erg langzaam op de baan. De FIA-wedstrijdleider besloot daarop om Hamilton op het matje te roepen bij de stewards. De Brit zelf is er echter niet van onder de indruk, zo laat hij doorschemeren in gesprek met zijn landgenoten bij Sky Sports

"Ik maak me er niet echt zorgen over. Ten eerste reed ik niet op de racelijn. Ten tweede moet je je aan een deltatijd houden en dat deed ik gewoon. Ik reed niet langzamer dan de toegestane outlaptijd. Binnen die delta zou ik zo langzaam moeten kunnen rijden als ik wil. Ik reed ook niet op de racelijn", benadrukt hij nogmaals.

Hamilton zich van geen kwaad bewust

Tot slot vertelt Hamilton, die de kwalificatie overigens afsloot op de zevende plek, dat hij al snel weer terug op het gas ging toen hij merkte dat zijn slipstreamwens niet uit ging komen.

"Ik hield dus niemand op. Ik probeerde een slipstream te vinden, want we zijn heel langzaam op de rechte stukken. De jongens achter me wilden echter niet aan me voorbij, dus toen ging ik er gewoon weer vandoor en begon ik aan mijn ronde."

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2022 RN365 Nieuwsdossier

15 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez