Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton is duidelijk over favoriete rol: "Dat is zoveel zenuwslopender"

Lewis Hamilton moet het na acht races in 2024 doen met slechts 42 punten. De Brit was jarenlang de prooi waar iedereen op jaagde, maar nu is hij juist de jager. Hamilton heeft zich nu uitgelaten over over de vraag of het makkelijker is om de jager te zijn of de coureur waar iedereen op jaagt.

Hamilton Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton en Mercedes waren jarenlang een overslaanbare combinatie. Vanaf 2014 hadden de Zilverpijlen de dominante auto en alleen Nico Rosberg wist met een uiterste krachtinspanning Hamilton te verslaan in de strijd om de wereldtitel in 2016. In 2021 moest hij na een zeer intens gevecht zijn meerdere erkennen in Max Verstappen, maar sindsdien is er niks meer over van de dominantie van Hamilton en Mercedes.

Het Duitse merk krijgt de ground effect-reglementen maar niet onder controle en heeft na ruim twee jaar nog steeds niet in de gaten hoe ze onder de huidige regels een racewinnende auto moeten ontwerpen. Laat staan om een auto te bouwen waarmee ze mee kunnen vechten om het wereldkampioenschap. Hamilton zit zodoende in een totaal andere situatie, want zijn laatste overwinning in de F1 dateert al van december 2021.

Hamilton gaat nu in op de vraag of het makkelijk is om de jager te zijn of de coureur waar iedereen op jaagt in de populaire YouTube-serie Hot Ones, op het First We Feast YouTube-kanaal. Daarbij worden beroemdheden aan de tand gevoeld tijdens een interview, terwijl ze chicken wings eten die steeds pittiger en heter worden. In het geval van Hamilton zijn dat veganistische chicken wings. 

"Oh ja, zeker weten", zegt Hamilton, wanneer hem wordt gevraagd of er een mentaliteitsverschil is tussen de jager en de opgejaagde coureur. "Ik denk dat het makkelijker is om te jagen, want als je aan het jagen bent en je maakt fouten, kun je ermee wegkomen. Je valt twee stappen terug en je kunt je herpakken of jezelf terug werken."

Meeste conflicten 'op dit moment'

Hamilton vervolgt: "Maar als je de leiding hebt en je krijgt pech, dan is dat veel zenuwslopender. Dus ik geef de voorkeur aan achtervolgen. Maar ik heb een punt bereikt waarop ik heb geleerd hoe ik de achtervolging kan volhouden. Wat ik altijd deed, was me verder voorstellen op de baan, zodat ik mezelf kon achtervolgen en dat leek me op het rechte pad te houden."

Hamilton, George Russell en teambaas Toto Wolff zijn tot nu toe allemaal erg open geweest over het 2024-seizoen van Mercedes met de achterstand op Red Bull, McLaren en Ferrari. Russell heeft zich sneller aangepast aan de W15, de auto van 2024, dan zijn ervaren teamgenoot. Wanneer aan hem wordt gevraagd wanneer hij het meest in strijd is met de auto, grapt Hamilton: "Op dit moment."

De W15 bezorgt Hamilton duidelijk de meeste problemen. "Op dit moment is het elke seconde, maar waarschijnlijk (het meest, red.) aan het begin van de race wanneer je veel brandstof verbruikt", vervolgt Hamilton. "Je kunt niet 100% gaan, je kunt niet elke ronde kwalificatierondjes rijden. Je moet je het wat rustiger aan doen en proberen de bochten iets langzamer te nemen om langer door te gaan." 

"En je moet ook weten hoeveel je moet sparen, want soms doe je dat te veel. Dan eindig je je stint, wanneer je je pitstop maakt, en heb je nog banden over. Op dat moment realiseer je je dat je ze niet hebt opgebruikt", zo sluit Hamilton af.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Spanje Data tonen aan: Verstappen en Red Bull moeten één belangrijk punt verbeteren