Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton is het oneens met Horner: "Ik besteed geen aandacht aan wat die man zegt"

Had Lewis Hamilton de GP van Groot-Brittannië kunnen winnen? Volgens Christian Horner, teambaas van Red Bull, wel. Dan had Mercedes het wel iets beter moeten spelen.

Na de Britse Grand Prix was Ferrari volgens Red Bull-teambaas Christian Horner 'ontsnapt', want Mercedes had het strategisch niet goed gespeeld. Lewis Hamilton had zijn thuisrace volgens Horner voor de negende keer kunnen winnen, mits Mercedes een andere keuze had gemaakt bij de eerste reguliere pitstop. "Ik was verrast dat Lewis, met de beperkte slijtage die hij liet zien in zijn eerste stint, niet voor de zachte band ging toen hij zijn pitstop maakte. Hij ging in ronde 33 (van de 55, red.) naar de harde band!" "Ik had verwacht dat hij en zijn team voor de zachte banden zouden gaan kiezen, waardoor er een groot gripverschil zou ontstaan tussen hem en de Ferrari-coureurs voor hem. Dat zou het makkelijker maken. Misschien is Ferrari daar een beetje ontsnapt dankzij Mercedes", aldus Horner.

Hamilton: "De potentie was er"

Zelf werd Lewis Hamilton op donderdag gevraagd of de overwinning hem inderdaad was ontglipt. Volgens de zevenvoudig kampioen was het op papier misschien mogelijk geweest, maar in de praktijk was het nou eenmaal de dag van Sainz. "Er was zeker potentie om de race te winnen, maar we zitten nog niet op hetzelfde niveau als de andere twee topteams. Alles moest perfect zijn. Die safety car had niet de baan op moeten komen en onze pitstop had niet langzaam moeten zijn." "Alles gebeurt met een reden. Het was Carlos' weekend. Het was in de sterren geschreven dat hij zijn eerste zege zou pakken. In Oostenrijk wordt het lastig om te winnen. Hopelijk word ik verrast, maar misschien heb ik het mis. Ik blijf hoopvol. Dat is het beste wat je kan doen."

Hamilton besteedt geen aandacht aan Horner

Geconfronteerd met de opmerkingen van Horner, start Hamilton te gniffelen. Hij staat achter de keuzes van zijn team en heeft niets aan de opmerkingen van Horner. "Ik besteed echt geen aandacht aan alles wat die man zegt. Wat mij is verteld, is dat die banden het volgens onze berekeningen niet gered hadden tot aan het einde van de race. Aan het begin van de stint waren ze misschien sneller geweest, maar de slijtage was enorm bij de andere bolides die op de zachte banden reden." "Hebben we perfect gehandeld? Joost zal het weten, maar ik denk dat we de juiste beslissing hebben genomen. Niemand wist zo lang door te rijden op de medium band als ik in de eerste stint. De vraag is of ik nog langer door had kunnen rijden op de medium band en daardoor een kortere stint had gehad op de rode band, maar dat is allemaal achteraf."

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez