Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton kan eigenlijk wel genieten van bijkomstigheden slechte seizoenstart Mercedes

Lewis Hamilton hoopt in Imola de draad op te kunnen pakken, maar verwacht nog geen grootse resultaten van Mercedes. Uiteindelijk hoopt hij die wel te zien dit jaar, maar vooralsnog geniet hij van de uitdaging die hij voorgeschoteld krijgt.

Hamilton Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Twintig procent. Dat was de kans op een Mercedes-wereldtitel in 2022 volgens teambaas Toto Wolff. Lewis Hamilton durft er geen percentage op te plakken, maar hij gelooft er in ieder geval nog steeds in. "Het gaat lastig worden, dat is zeker. Er is echter nog een lange weg te gaan. We hebben vorig jaar gezien hoeveel er tijdens een seizoen kan gebeuren."

Vorig jaar was er ook een punt waarop de titel de kant van Verstappen op leek te vallen, voordat Hamilton plots de overwinningen aaneen reeg, zo geeft hij als voorbeeld. "Er zijn nog heel veel races te gaan, dus er is nog tijd om voor een ommekeer te zorgen, de auto beter te maken het maximale eruit te halen. Ik weet dat het hele team rond de klok werkt om dat voor elkaar te krijgen."

Hamilton verwacht geen wonderen in Imola

Hamilton weet dat er in Imola nog niets van hem en zijn team verwacht kan worden, maar wel hoopt hij dat Mercedes weer een stap zet, hoe klein die ook is. "We hebben nog geen doorbraak gevonden die de resultaten zullen veranderen, maar ik hoop wel dat we dit weekend een kleine stap voorwaarts kunnen maken."

"Ik hoop dat het elke keer weer wat beter aanvoelt als ik in de auto stap, maar fundamenteel gezien is dit precies dezelfde auto (als de afgelopen maanden, red.). Ik weet dat iedereen in de fabriek heel hard heeft gewerkt tijdens het paasweekend om ook maar de kleinste verbeteringen op de auto te krijgen."

Hamilton geniet

Alhoewel Hamilton natuurlijk het allerliefst elke race had gewonnen en in de strijd om de wereldtitel al aan de horizon was verdwenen, kan hij stiekem wel genieten van de nieuwe situatie waarin hij en zijn team Mercedes zich dit seizoen tot op heden in bevinden.

Gevraagd naar zijn toekomst mocht hij de achtste F1-titel dit jaar niet kunnen winnen, wil Hamilton zijn lot daar niet aan verbinden. Hij voelt zich nog steeds prima. "Het wordt ten eerste een hele lastige opgave en momenteel denk ik daar ook niet aan."

"Tijdens het leven krijgen we allemaal enkele uitdagingen voorgeschoteld en ik geniet van deze uitdaging. Ik geniet ervan om meer tijd door te brengen met het team en me te verdiepen in de aerodynamica, de simulatietools en de technische kant van het verhaal."

"Daardoor ben ik meer betrokken bij de ontwikkeling en dat is spannend. Ik voel me nog steeds fit en jong, ook al ben ik omgeven door al deze jonge coureurs. Maar ik denk niet dat het wel of niet winnen van een achtste titel de doorslag gaat geven voor mijn toekomstplannen", aldus de vicewereldkampioen.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull moeten vanaf nu all-in gaan

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de Grand Prix van Emilia-Romagna.

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2022 RN365 Nieuwsdossier

20 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x