Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton levert gepassioneerd betoog: "Kunnen hen niet langer blijven negeren"

Lewis Hamilton bracht een groot deel van zijn zomerbreak door op het Afrikaanse continent. Op de donderdag van de Formule 1 Grand Prix van Nederland breekt hij een lans voor een race aldaar.

Hamilton Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Als het over Afrika gaat en de vraag of daar een Formule 1 Grand Prix verreden zou moeten worden, springt Lewis Hamilton direct vol passie op de bres voor het continent: "We kunnen niet overal ter wereld races op andere locaties toe blijven voegen en Afrika daarbij volledig blijven negeren. Iedereen neemt zoveel van Afrika, maar niemand geeft iets terug", aldus de Mercedes-coureur tegenover onder andere RacingNews365.

"Er is zoveel wat op dat vlak moet gebeuren. Heel veel mensen op de wereld die niet in Afrika zijn geweest, hebben niet door hoe mooi en uitgestrekt het daar is. Als we de Grand Prix terug kunnen brengen naar Afrika, kunnen we uitlichten hoe geweldig dat gebied is en het toerisme aldaar een boost geven. Dus waarom zijn we niet op dat continent?"

"Momenteel wordt vaak het excuus aangedragen dat er geen circuit is, maar er is tenminste één circuit (ongetwijfeld doelend op Kyalami, red.) dat er klaar voor zou zijn. Laten we daar naartoe gaan en van daaruit verder werken."

De laatste tijd wordt gesproken over een Grand Prix in Rwanda, iets waar Hamilton naar eigen zeggen actief bij betrokken is: "Ik doe op de achtergrond veel werk. Het is natuurlijk een project voor de wat langere termijn, maar het is geweldig dat ze er zo enthousiast in staan."

Als Max Verstappen of één van je andere gekozen favoriete coureurs de GP van Azerbeidzjan wint, keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Red Bull past opnieuw auto Verstappen aan