Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton krijgt tijdelijke medische vrijstelling voor het dragen van juwelen

Lewis Hamilton hoeft voorlopig de juwelen die hij niet simpel kan verwijderen nog niet verwijderd te hebben als hij in zijn Formule 1-bolide stapt.

Hamilton Miami Jewelry
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Een klein half uur voor het begin van de eerste vrije training in Miami liet de FIA weten dat het Mercedes-team alle benodigde formulieren had ingevuld waarop stond dat Lewis Hamilton zich aan de regels ging houden omtrent het dragen van juwelen als hij in zijn bolide zit.

Eerder liet de FIA in een rapport weten dat Mercedes op het formulier dat ze in moesten vullen niet had bevestigd dat de zevenvoudig kampioen dit zou doen. Zo zou er een straf dreigen voor de coureur, die eerder deze vrijdag uit protest met vele verschillende juwelen om op kwam draven bij de persconferentie.

Medische vrijstelling voor Hamilton

De juwelen die Hamilton naar eigen zeggen niet kan verwijderen, omdat ze vast zitten, hoeven echter (nog) niet uit. RacingNews365 heeft namelijk begrepen dat de Brit een medische vrijstelling heeft gehad om deze voorlopig te kunnen blijven dragen.

Deze medische vrijstelling zal naar verluidt tot aan het Grand Prix-weekend in Monaco duren. Dan moeten de juwelen van Hamilton, allemaal, verwijderd zijn.

Ook interessant:

Ferrari heeft teamorders nodig in de strijd tegen Verstappen

In Miami gaan Verstappen en Leclerc wederom de strijd met elkaar aan. Dit keer neemt Ferrari upgrades mee. Kunnen de Italianen terugslaan? Of hebben ze daar teamorders voor nodig? Dat en meer bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de onderstaande podcast.

Formule 1 GP Miami 2022 RN365 Nieuwsdossier

46 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull