Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton ondanks een enorme achterstand blij met zijn vijfde startplek

Lewis Hamilton kon zich niet mengen in de strijd om de poleposition, maar schopte het wel tot Q3. Daarin moest hij genoegen nemen met P5. Daar is hij heel blij mee.

Lewis Hamilton kende samen met zijn team een lastig voorseizoen. Constant riepen ze dat een overwinning er voorlopig niet in zou zitten en dat Red Bull en Ferrari te snel waren. Velen geloofden dat niet, maar tijdens de kwalificatie werd duidelijk dat de Mercedes-bolide op dit moment inderdaad niet bij machte is om in de buurt te komen van de concurrentie. Hamilton eindigde de kwalificatie als vijfde, met een achterstand van zeven tienden van een seconde op polesitter Charles Leclerc. Toch is de Brit opgetogen door het resultaat, zo vertelt hij voor de camera van Viaplay . "Ik ben heel blij, want ik had niet verwacht dat ik op deze positie zou staan. Als je ziet hoe we hebben geworsteld, hebben we de auto nog op een goede manier af weten te stellen", is hij tevreden.

Problemen blijven aanwezig

In het voorseizoen en tijdens de vrije trainingen in Bahrein had de Mercedes W13 veel last van het fenomeen porpoising. Inmiddels lijken ze het enigszins onder controle te hebben, maar het gaat wel ten koste van de performance. Hamilton benadrukt dat zijn team ondanks de in zijn ogen goed kwalificatie nog hard aan de bak moet. "De fundamentele problemen zijn echter nog steeds aanwezig, natuurlijk. Het zal een lang proces worden om die problemen op te lossen. Al met al was dit helemaal geen slechte kwalificatie", aldus de zevenvoudig kampioen.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi