Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton ondanks een enorme achterstand blij met zijn vijfde startplek

Lewis Hamilton kon zich niet mengen in de strijd om de poleposition, maar schopte het wel tot Q3. Daarin moest hij genoegen nemen met P5. Daar is hij heel blij mee.

Hamilton Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Lewis Hamilton kende samen met zijn team een lastig voorseizoen. Constant riepen ze dat een overwinning er voorlopig niet in zou zitten en dat Red Bull en Ferrari te snel waren.

Velen geloofden dat niet, maar tijdens de kwalificatie werd duidelijk dat de Mercedes-bolide op dit moment inderdaad niet bij machte is om in de buurt te komen van de concurrentie.

Hamilton eindigde de kwalificatie als vijfde, met een achterstand van zeven tienden van een seconde op polesitter Charles Leclerc. Toch is de Brit opgetogen door het resultaat, zo vertelt hij voor de camera van Viaplay.

"Ik ben heel blij, want ik had niet verwacht dat ik op deze positie zou staan. Als je ziet hoe we hebben geworsteld, hebben we de auto nog op een goede manier af weten te stellen", is hij tevreden.

Problemen blijven aanwezig

In het voorseizoen en tijdens de vrije trainingen in Bahrein had de Mercedes W13 veel last van het fenomeen porpoising. Inmiddels lijken ze het enigszins onder controle te hebben, maar het gaat wel ten koste van de performance.

Hamilton benadrukt dat zijn team ondanks de in zijn ogen goed kwalificatie nog hard aan de bak moet. "De fundamentele problemen zijn echter nog steeds aanwezig, natuurlijk. Het zal een lang proces worden om die problemen op te lossen. Al met al was dit helemaal geen slechte kwalificatie", aldus de zevenvoudig kampioen.

Ook interessant:

Brede grijns Red Bull zegt genoeg over titelkansen Verstappen

In de podcast van RacingNews365 bekijken we de titelkansen van Verstappen, de concurrentie van Ferrari en hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk een verrassing voor jullie! Volg hier snel de laatste aflevering!

Formule 1 GP Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

13 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull