Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton overweegt Formule E-overstap: "Dat is de toekomst"

Voorlopig probeert Lewis Hamilton wedstrijden en kampioenschappen in de Formule 1 te winnen, maar stiekem kijkt de 34-jarige Engelsman al met een schuin oog naar wat de toekomst gaat brengen. Waar de Mercedes-rijder zich in het verleden niet over het leven na de F1 wilde uitlaten, meent hij nu wellicht over te stappen naar de Formule E.

Lewis Hamilton Australie 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Op een evenement waarbij de 125ste verjaardag van werkgever Mercedes-Benz werd gevierd, op het circuit van Silverstone, spreekt Hamilton. De Brit meent in de toekomst Gary Paffett achterna te kunnen gaan, een rijder waarmee hij is opgegroeid en wie sinds dit seizoen actief is in de Formule E.

Waar Paffett dit jaar uitkomt namens HWA Racelab, daar maakt de tweevoudig DTM-kampioen kans om in het volgende seizoen het fabrieksteam van Mercedes te vertegenwoordigen. Paffetts huidige teammaat Stoffel Vandoorne is al zeker van een plaatsje bij het Mercedes EQ Formula E Team, zoals de renstal officieel door het leven zal gaan.

Hamilton is opvallend positief over de elektrische klasse. "Gary Paffett is een paar jaar ouder dan ik ben en hij rijdt momenteel in de Formule E. Die klasse is, denk ik, de toekomst. Wie weet. Misschien is het een gebied waarop ik mijn rijkunsten kan etaleren in de toekomst. Echter, als je ouder wordt is het lastiger om de motivatie te behouden en gefocust te blijven. Je moet wel echt iets doen waarvan je houdt."

"Ik weet vrij zeker dat ik altijd van snelle auto's zal houden en voor dit moment probeer ik in de Formule 1 te blijven voor zolang ik gefocust en fit ben. Ik zal altijd mijn allerbest geven tijdens het rijden."

Hamilton is een vijfvoudig wereldkampioen. Hij bleek in 2008, 2014, 2015, 2017 en 2018 de beste Formule 1-coureur van het jaar. Na zijn overwinning tijdens de afgelopen Grand Prix van Bahrein staat de teller inmiddels op 74 zeges in de koningsklasse.

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1