Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton prijst De Vries, maar zet vraagtekens bij zijn Mercedes

Lewis Hamilton ziet dat zijn team nog steeds niet kan strijden met Red Bull en Ferrari. Op vrijdag ging het niet heel goed en lijkt Mercedes zelfs weer verder op achterstand te zijn gekomen.

Lewis Hamilton moest VT1 overslaan toen Nyck de Vries het stuur overnam. Elke coureur moet namelijk een maal per jaar zijn bolide tijdens een eerste training aan een coureur met minder F1-ervaring uitlenen. De zevenvoudig kampioen koos voor de GP van Frankrijk. Daardoor stond hij op achterstand in VT2. Persoonlijk ging het ondanks dat wel oke, oordeelt hij na afloop. "Het was niet de beste sessie, want ik heb natuurlijk de eerste training gemist. Ik probeerde zo snel mogelijk op snelheid te komen, maar door de hitte moesten we veel langzame ronden rijden om de bandentemperatuur omlaag te krijgen. Ik denk dat het wel oke ging."

Hamilton looft De Vries

Hamilton was in ieder geval al lang blij dat De Vries de Mercedes W13 weer helemaal intact overdroeg. Hij zag bovendien dat de Nederlander prima werk had verricht en een prima basis had gelegd op weg naar de tweede oefensessie. "Ja, ik heb wel wat veranderingen gemaakt op weg naar VT2, wat wel gek was, aangezien ik nog geen meter had gereden. Nyck heeft het geweldig gedaan in de eerste training. Hij heeft de auto heel gehouden en reed geweldig. Ik ben dus dankbaar voor zijn werk." "Toch hebben we nog genoeg werk aan de winkel, want we hebben nog veel terrein goed te maken. We zien er nog niet spectaculair uit en ik weet niet zeker waarom. Hopelijk kunnen we op weg naar zaterdag een stap maken. Ik ben hoopvol."

Mercedes loopt verder achter

Daar waar er voorafgaand aan het raceweekend veel hoop was bij Mercedes dat ze misschien konden strijden om de overwinning, heeft het daar op vrijdag nog niet de schijn van. Hamilton is duidelijk: zijn team komt tekort. "We komen overal tekort! Elke bocht. Ik ga diep graven in de data, maar het voelt alsof we downforce tekort komen. Verder is het oke. Ik kan alleen maar meeleven met de coureurs die nog verder naar achteren rijden." Hij merkt dat ook de nieuwe 2022-bolides over het algemeen nog geen schim zijn van hun voorgangers. "Over het algemeen zit deze auto nog ver verwijderd van de auto's van de jaren hiervoor qua grip en dat soort dingen, maar het is natuurlijk pas het eerste jaar van deze generatie, dus ik ben er zeker van dat het de komende jaren beter zal worden." Al met al geen bijstergoede vrijdag voor Mercedes, want Hamilton merkt op dat het gat tijdens de GP van Oostenrijk kleiner was. "Maar ja, we hebben werk te verrichten, want we staan verder achter op de rest dan we hadden verwacht." "Hopelijk kunnen we met de jongens vooraan vechten. Momenteel staan we vijfde en zesde. We kunnen op het podium terecht komen, maar we zijn nog steeds niet zo snel als Red Bull en Ferrari. We lopen zelfs verder achter dan in Oostenrijk..."

Viaplay
x
LIVE Slotstuk F1 wintertest 2024 met Verstappen in actie