Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton prijst Mercedes: "Onze tweede plaats wordt onderschat"

Hoewel Mercedes niet het Formule 1-seizoen beleeft waar ze op hadden gehoopt, staan ze netjes tweede in het klassement. Lewis Hamilton vindt dat de prestaties worden onderschat.

Hamilton Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Sinds de nieuwe regelementen in de Formule 1, ingegaan in 2022, loopt Mercedes ietwat achter de feiten aan. In het eerste jaar van de nieuwe regels vochten Red Bull en Ferrari kort om de titel, maar al snel bleek dat het team van Max Verstappen veel en veel sterker was. Ook in '23 is dat het geval: niemand anders dan een van de Red Bull-rijders won nog een race.

Mercedes dus ook niet. Toch staan ze tweede in het klassement, ruim voor Aston Martin, dat in het begin van het seizoen erg sterk was. "Ik denk dat het een hele goede prestatie is van ons, die een beetje wordt onderschat om eerlijk te zijn", zegt Hamilton tegenover de media in Zandvoort, waaronder RacingNews365.

"Natuurlijk willen we winnen en we zijn niet uiterst positief, maar ik ben heel erg trots op het team en de stappen die we hebben gemaakt met zijn allen en met de auto. Als we kijken naar (de verschillen tussen) de auto van vorig jaar en de auto nu en hoeveel veranderingen er zijn gekomen. En dan zitten er nog een aantal nieuwe dingen in de pijplijn."

Doelen voor Mercedes

Hamilton complimenteert ook een aantal concurrenten. Naast Aston Martin doet het papaja team het namelijk ook zeer goed. "Dat we tweede staan in het kampioenschap, vooral kijkend naar hoe anderen zijn gestart dit jaar en hoe McLaren dit jaar ineens een ommekeer heeft gemaakt, is fantastisch."

"Iedereen in de fabriek, de crew hier en natuurlijk ook de coureurs doen het zeker niet slecht. Mijn doel voor nu is om te zorgen dat we de tweede plaats in het kampioenschap consolideren en vanuit daar de jacht voortzetten op het wereldkampioenschap. Dat wordt het doel, dat wordt leuk!"

Ook interessant:

Max Verstappen de enige echte koning van Zandvoort

Wát een Formule 1-weekend hebben we achter de rug. Het was mooi, mooier, het mooist en wat gebeurde er een hoop om over na te praten. Dat doen Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk dan ook.

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

16 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten