Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton weet het zeker: "Horner-saga beïnvloedt iedereen binnen het team"

Het ging tijdens de eerste twee Grand Prix-weekenden van 2024 veel meer over wat er naast de baan gebeurde dan op het circuit. Dat was vooral het geval bij Red Bull. Lewis Hamilton reageert op wat er speelt binnen het Oostenrijkse team.

Hamilton Mercedes Saudi Arabia 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Tijdens de eerste twee Formule 1-races van het jaar pakte Red Bull twee keer een 1-2, verdrong de Oostenrijkse renstal Williams als constructeur van de vierde plek op de ranglijst van de meeste overwinningen in de Formule 1 en Max Verstappen pakte zijn honderdste podium in de koningsklasse van de autosport. Waar normaal gesproken het sportieve aspect voorop staat, is dat zeker niet het geval geweest bij Red Bull.

De beschuldigingen van vermeend grensoverschrijdend gedrag rond Christian Horner zorgde voor een hele hoop onrust binnen het team. Nadat het onderzoek was afgerond en Horner was vrijgepleit, was de onrust nog niet weg. Zo werden er vermeende berichten van de teambaas van Red Bull gelekt en werd de vrouw die de klacht tegen Horner indiende geschorst. Afgelopen weekend kwam het nieuws naar buiten dat Helmut Marko mogelijk geschorst zou worden, maar dat bleek een dag later toch niet het geval te zijn.

Eigen ervaring

Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton reageert op de ontstane situatie bij Red Bull. Op de vraag of hij denkt dat Red Bull gedestabiliseerd zou kunnen worden door de huidige situatie, wijst de 39-jarige Brit op een soortgelijke situatie eerder in zijn carrière. Daarom moet het bij Red Bull ook wel zo zijn, vermoedt hij.

"Als ik praat vanuit mijn ervaring heb ik iets soortgelijks meegemaakt toen ik bij McLaren zat. Onze leider stond ter discussie, we gingen door een moeilijke tijd en zoiets had invloed op iedereen", vertelt Hamilton aan de media, waaronder RacingNews365. "Ik heb ervaren hoe het was wanneer we Ron (Dennis, red.) verloren, de dingen die hij meemaakte en de stappen die er genomen moeten worden, het beïnvloedde ons allemaal", zo doelt hij waarschijnlijk een grote McLaren-rel rond Spygate.

"Een leider is superbelangrijk, omdat hij de toon zet en ervoor zorgt dat het team zich houdt aan de kernwaarden van de sport en de integriteit. Hoewel er heel veel mensen in het team zijn die net zo belangrijk zijn, is de leider de sleutel tot het doel waar je naartoe werkt", zo sluit Hamilton af.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'